GSM Operatörleri Neden Telefonunu Kaybeden Depremzedelere Fatura Çıkarıp Para İstiyor

Türkiye’de yaşanan her deprem sonrası ayıplı hizmet sunan üstüne depremzedelerden para isteyen GSM operatörlerine vatandaşlar tepki gösteriyor. Tüm gelirini kaybeden depremzedelerin borçlarını silmek yerine faturalarını 1 hafta erteleyen operatörlerin, olağanüstü durumlarda mobil baz istasyonlarını hizmete almaları gerekiyordu. Yasaya göre iletişimin ve elektronik haberleşmenin kesintisiz devam etmesi bir yükümlülük. Dünyanın en büyük mobil iletişim kongresi GSMA Barcelona’daki yabancı uzmanlar GSM şirketlerinin ihmaline dikkat çekti.

Afet bölgesinde bulunan sanatçı Mahsun Kırmızıgül konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;
Enkazdan çıkan insanların çoğu, telefonlarını depremde kaybetmişler. Günlerdir en çok karşılaştığım ihtiyaç CEP TELEFONU. Gsm operatörlerine çağrımdır: Depremzedelere telefonlar dağıtın. Sizin vesilenizle insanlar yakınları ile iletişim kurabilsinler.

Cep telefonu üreticilerininde depremzedelere telefon kampanyasına el atması, gönülden yardım etmesi gerekiyor. Lütfen destek verin bunu yayalım.

Öte yandan GSM operatörlerinin yapmadığı hizmeti deprem bölgesi dışındaki belediyeler bölgeye kurmaya başladı.

Olağanüstü durumlarda 3 GSM şebekesi sorunların altından kalkamıyor. Buna alternatif olarak yeniden 522’li hatlar yani NMT mobil şebekesi düşünülebilir. Ayrıca akıllı telefonların şarjı yetersiz olduğu için şarjı günlerce yeten tuşlu telefonlarında yeniden üretilmesi ya da temin edilmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir