Gıda zehirlenmesi günlerce sürebilir. Bu süreçte güçsüz ve susuz kalmamak için vücudun bağışıklık sisteminin eskisi gibi güçlenmesi için bazı gıdaları tüketmek yardımcı olur.
İnsan sağlığını kötü yönde etkileyen gıdalar tüketildiğinde vücuda bakteri veya parazitler girer kişiyi zayıf bırakabilir ve iştahsızlığa neden olabilir. İshal, mide ağrısı, kusma, baş ağrısı, ateş ve halsizlik belirtileri ortaya çıkar.
Bu sorunlar ortaya çıkınca tüketilmesi önerilen gıdalar şunlardır;
Bol su içilmelidir. Bol su içince mide bir bakıma yıkanmaktadır.
Çok sık kusulduğu için vücut su ve besin değerlerini kaybeder. Bu nedenle bol sulu meyveli buz parçacıkları yemek, bu rahatsızlığa iyi gelebilir.
Taze hindistan cevizi suyu, taze limon suyu ile tuz ve şeker çözeltisi karışımı gibi tatlı içecekler içilebilir.
Gazlı içecekler tüketilmemelidir. Bol bol su ve taze sıkılmış meyve suları içilmelidir. Kahve gibi vücudu daha da susuz bırakacak içeceklerden kaçınılmalıdır.
Muz, elma, armut ya da papaya gibi taze meyveler küçük porsiyonlar halinde tüketilmelidir.
Mideye bazı besin değerleri sağlamak amacıyla da, baklagiller ile birlikte pişirilebilecek haşlanmış pirinç yenilebilir. Tost, çörek ve galeta gibi hafif gıdalar da tüketilebilir.
Eğer açlık hissedilmeye başlanırsa biraz tavuk suyuna çorba ya da çok hafif bir et suyuna çorba içilebilir. Tavuk suyu çorbası beslenme açısından çok zengindir. Mide yatışmasına ve sindirimine yardımcı olan nane ya da tarçın gibi taze otlar çorbaya eklenmeli. Mide için sindirmesi çok zor olan ağır gıdalar ve yağlardan kaçınılmalı.
Yoğurt oldukça hafif ve sağlık için çok faydalıdır özellikle mide sorunları yaşayanlar için birebirdir. (süt ve süt ürünleri olmaz)
Haşlanmış sebzeler yemek çok faydalıdır. Sadece bazı sebzeler haşlanıp çok fazla baharat eklemeden gerekli çeşniler eklenerek sağlıklı bir yemek yapılabilir. Haşlanmış sebzelere tat vermek için zeytinyağı gibi yağlar kullanılmalı.