Gerçek Zeytinyağı Bileşim Olarak Bilinen En Üstün Bitkisel Yağdır

Gerçek Zeytinyağı Bileşim Olarak Bilinen En Üstün Bitkisel Yağdır

Gerçek Zeytinyağı Bileşim Olarak Bilinen En Üstün Bitkisel Yağdır

Bitkisel yağlar; tohum yağları ve meyve yağları olarak sınıflanır, zeytinyağı meyve yağı özelliğiyle ayrı bir yere konumlanır.

Biz yağı pek çok maddenin yapımında ana kaynak olarak kullanırız. Bu kaynak enerjiye de dönüşebilir, yani yağ parçalarına bölünerek doğrudan yakılabilir ya da yeniden şekere dönüştürülür.

Yağların diğer önemli özellikleri ise yağda eriyen vitaminlerin vücuda emilebilmesini olanaklı kılmalarıdır.

Gerçek zeytinyağı bileşim olarak bilinen en üstün bitkisel yağdır. Soğuk sızma olarak adlandırılan biçimi ise kaliteli zeytinin düşük sıcaklıkta ve yüksek basınç kullanılmadan sıkılmasıyla elde edilir. O nedenle soğuk sızma doğrudan ilaç özelliği gösterir, tadı iklimin ve ortamın özelliklerini yansıtır. Bunu herhangi bir işlemden geçirmeden tüketmek, yani salatada ya da zeytinyağlıya pişme sonrası karıştırmak en iyisidir.

Vücudun enerji sistemi bu yağ ile mükemmel çalışır, dolayısıyla dolaşım sisteminden tutun da hafızaya kadar çok fazla olumlu etkisi vardır ama bu kalitede zeytinyağı çok zeytinden az miktarda çıkar ve pahalıdır. Oysa sıkma basıncını ve sıcaklığını artırırsanız, hammadde içinde daha fazla yağ vardır, zaten piyasadaki markalı yağların çoğu bu sınıf yağlardan oluşur.

Uzmanların çok kaliteli olarak nitelendirdikleri yağ genzi ciddi yakar, hatta öksürtür.

Zeytinyağı üretimi aslında hayli esnektir. Sıkım özelliklerini değiştirerek daha çok yağ elde edersiniz, piyasadakilerin çoğu bundan oluşur. Bir de işin hilesi vardır, diğer bitkisel yağları kalan küspenin içinden geçirirseniz zeytin tadı veren bir yağa dönüştürebilir ya da harmanlarsınız.

Piyasadaki standart ambalajlı yağların çoğu ısıl işlemden geçirilir, bu da ciddi kayıpla sonuçlanır. Bu nedenle zeytinyağını doğrudan küçük üreticiden almak en iyisi ve en hesaplısıdır.

Zeytinin ve zeytinyağının kıymetini bilelim, çünkü ülkemiz bu açıdan emsalsizdir.

Kaynak: yavuzdizdar.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir