Gaziantep Heyeti Sri Lanka Başbakanından Fil İstedi

Gaziantep Heyeti Sri Lanka Başbakanından Fil İstedi

Sri Lanka Kolombo Belediyesinin 150. yıl kutlamaları çerçevesinde Sri Lanka’ya davet edilen Gaziantep BüyükÅŸehir Belediyesi DoÄŸal Hayatı Koruma Daire BaÅŸkanı Celal Özsöyler ve Dış Ä°liÅŸkiler Daire BaÅŸkanlığı KardeÅŸ Åžehirler Åžube Müdürü Åžahin Çetin, Sri Lanka BaÅŸbakanı Wickremesinghe ile bir araya geldi.

BaÅŸbakan Wickremesinghe’ye Gaziantep tarihi, kültürü, ekonomisi, turizm potansiyeli ve hayvanat bahçesi hakkında bilgi verildi. Ayrıca görüşmede Sri Lanka’dan Gaziantep Hayvanat Bahçesi için iki diÅŸi fil istendi.

Sri Lanka Başbakanı Wickremesinghe de heyetin iki dişi fil isteğiyle ilgili yakından ilgileneceğini, böyle bir olayın gerçekleşmesine sevineceğini aktardı.

DoÄŸal Hayatı Koruma Daire BaÅŸkanı Celal Özsöyler, “Bu fil düğünüyle Sri Lanka ismini tüm dünyaya duyuracağız. Ayrıca hayvanat bahçemizi yıllık 3 milyon kiÅŸi ziyaret ediyor. Burada çok ciddi bir potansiyel mevcut. Sri Lanka’dan gelecek fillerle ziyaretçi sayımızın daha da artacağına inanıyorum” dedi.

Gaziantep’in Sri Lanka’dan kardeÅŸ ÅŸehri Sabaragamuwa’da bulunan fil yetimhanesindeki fillere talip olan heyet, Kolombo Belediyesinin organizasyonu kapsamında üst düzey yetkililer ile de görüşme fırsatı elde etti.

Gaziantep BüyükÅŸehir Belediyesi heyetini Kolombo da misafir eden Sri Lanka Ankara Eski Büyükelçisi Bharathi Wijeratne ise filleri Gaziantep’e götürülmesi hususunda üzerine düşen her ÅŸeyi yapmaktan memnuniyet duyacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir