Facebook’un Basına Sızan Raporuna Göre Instagram Gençlere Çok Zararlıymış

Facebook'un Basına Sızan Raporuna Göre Instagram Gençlere Çok Zararlıymış

Facebook’un Basına Sızan Raporuna Göre Instagram Gençlere Çok Zararlıymış

Amerika merkezli Wall Street Journal gazetesinin ulaştığı Facebook raporuna göre intiharı düşünen gençler arasında İngiliz kullanıcıların yüzde 13’ünün, Amerikalı kullanıcıların ise yüzde 6’sının, sorunu Instagram’a bağladığı, bedeni konusunda kendini kötü hisseden ergenlik çağındaki kızların yüzde 32’si Instagram’ın bu durumu daha kötü hale getirdiğini, ergenlik çağındaki erkeklerinse yüzde 14’ünün Instagram nedeniyle kendini kötü hissettiği belirtildi. Gençler, Instagram’ın depresyon sayısındaki artıştan ve artan kaygıdan sorumlu olduğunu düşünüyor.

Instagram kullanıcıların yüzde 40’ı, 22 yaş ve altı gençlerden oluşuyor.

Gazetenin elde edebildiği tüm veriler, üç yıl boyunca Facebook tarafından yaptırılan bir dizi çalışmadan geliyor.

Bir başka çalışmada, kendilerini “çekici” bulan kullanıcıların yüzde 40’ı bu duygunun kısmen Instagram ile ilgili olduğuna inanacaktır. Güncellenen belgeler ayrıca birçok gencin hissedeceği bağımlılık hissinden de söz ediyor. Wall Street Journal’ın başvurduğu belgelerden birinde” Gençler Instagram’da geçirdikleri saat sayısını sevmiyor “diyor,” ancak her şeye rağmen var olmaları gerektiğini düşünüyorlar […]. Akıl sağlığı için kötü olduğunu bilseler bile duramazlar “. Ne yazık ki, geçen yıl pandemi ve karantinalar tarafından büyük ölçüde desteklendi.

Mark Zuckerberg’in ikiyüzlülüğü gazete tarafından da gündeme getirildi. Facebook’un CEO’su özellikle Mart 2021’de ABD’li senatörlerle yaptığı bir duruşmada, platformun araştırmasının yalnızca “diğer insanlarla bağlantı kurma olasılığının sağlık üzerinde olumlu bir etkisi olabilir” sonucuna vardığını söyledi.

Wall Street Journal belgeleri ayrıca, Facebook’un kullanıcı kaygısını gidermeye yönelik girişimlerinin hiç de yeterli olmadığını gösteriyor. Mark Zuckerberg’e sunulan bir nota göre, Mayıs 2021’den beri kullanılabilen bir özellik olan bu yayınlarda alınan beğeni sayısını gizleyebilme gerçeği, özellikle “sorunu değiştirmeyeceği” için dahili olarak eleştirildi.

Bununla birlikte, bu seçenek yine de platformda kullanıma sunuldu, çünkü Facebook yöneticileri, CEO’ya önlemin kendilerini iyi görmelerini sağlayabileceğini açıkladı.

Kaynak: numerama.com/tech/739251-instagram-a-conscience-detre-nocif-pour-une-jeune-fille-sur-trois.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir