DSÖ Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Toplantısı Yapıldı

Türkiye’den Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi, Yalova Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’nin katıldığı Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı ve Ulusal Ağ Koordinatörleri toplantısı bu sene 4 ve 6 Nisan 2016 tarihleri arasında Danimarka’nın Kopenhag kentinde gerçekleşti.

Toplantıda Türkiye, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Fransa, Rusya, Yunanistan, İngiltere, Macaristan, İsrail, İsveç ve Litvanya Ulusal Ağ Koordinatörleri konuyla ilgili sunumlar yaptı.

Toplantının ilk günü, Bölgesel Direktörle açılış görüşmeleri, politika ayrımı, sağlık yönetişimi ve iyi olma hali, bulaşıcı olmayan hastalıklar, yaşam seyri boyunca sağlığın geliştirilmesi, bilgi ayrımı, araştırma kanıt ve inovasyonlar, bulaşıcı hastalıklar ve sağlık güvenliği, sağlık sistemi ayrımı ve halk sağlığı gibi konular görüşüldü.

Toplantının ikinci gününde, sağlıklı kentler için göç ve sağlık üzerine araştırmalar, sağlıklı kentler için zihin sağlığı üzerine araştırmalar, fiziksel aktivitenin arttırılması, fiziksel aktivite politikalarından uygulamaya geçilmesi, Avrupa Kadın Sağlığı Stratejisi gibi konu başlıkları üzerinde duruldu. Günün sonunda Bölgesel Direktörle birlikte kapanış bölümüne yönelik hazırlıklar başlığı altında, katılımcılar arasında grup çalışması yapıldı. Grup çalışmasında ağ içerisinde ki iletişimin güçlendirilmesi konusunda neler yapılabileceği görüşüldü. Günün sonunda Monika Kosinska tüm katılımcılara, katılımları ve katkıları için teşekkürünü dile getirdikten sonra toplantının 2. Günü sona erdi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ulusal Ağ Koordinatörlerinin Yıllık Toplantısı başlığı altında düzenlenen toplantının 3. gününde ise, DSÖ toplantısı üzerine kilit mesajlar ve görüşmeler, ulusal ağlar yıllık raporu, haber bülteni ve iletişimi, potansiyel fon edinme fırsatları, raporlar ve değerlendirmeler, diğer konular hakkında görüşmeler gibi konular üzerinde duruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir