İlk önce bir hafta boyunca sabah kalkma saatinizi ve haftayı nasıl geçirdiğinizi not alın.
Daha sonra bu eylemlere göre plan yapılmalıdır.
Günde 7 saat uyku uyursanız, yapacağınız işler için geriye haftada 119 saat kalır. Haftalık plan içine derslere gitmeyi, yemek, spor ve sosyal etkinlikler, kişisel temizlik, çalışma, yolculuk, öğrenci etkinlikleri, telefon ve televizyon izleme zamanı eklenmeli. Bunların hepsini 119 saate katın. Sonra bu haftalık programa uymaya çalışın.
Derslere 45 dakika çalışmak ve 15 dakika dinlenmek uygundur.
Geniş ödevleri küçük konulara bölün. Bir hatırlatma çizelgesi ve tarama listesi oluşturun. Bir konuyu tamamladıktan sonra kendinizi ödüllendirin.
Önceliklerinizi belirledikten sonra HAYIR demeyi öğrenin.
İşinizi bitirmeye çalışırken telefondan uzak durun.
Her haftanın başında, takviminizden önemli notları haftalık programınıza ekleyin. Bu, sizi işinizden alıkoyacak şeylerden uzak tutar.
Haftalık programınızda düzenleme yapmanıza yardım edecek aylık bir takvim kullanın. Her haftabaşı, önemli tarihleri programınıza not almak için takviminizle bir saat vakit geçirin. Ders programını dersinizin hocasından aldığınızda, takviminize sınav ve proje tarihlerini girin. Sonra bunlara çalışmak için gereken zamanı öngörün. Eğer örneğin tarih projeniz 8. hafta verilecekse ve eğer projeyi yapmak 4 haftanızı alacaksa, 2. haftadan itibaren çalışmaya başlayın. Bu, size projeyi yazmak için fazladan bir hafta zaman kazandıracaktır. Bu programa bağlı kalırsanız projeyi yedinci haftada bitirmiş olacaksınız.
Bu tür öneriler, bir takvimle köleliğe yol açmaz. Size korkunç gelebilir, özellikle de etkili bir zaman yöneticisi değilseniz! Ancak bu daha büyük bir özgürlük ve başarı hissi yaşatır çünkü denetimde siz varsınızdır. Bu önerilere uyarak, daha mutlu, daha doyumlu, daha üretken olacaksınız.