Çocuk İzleme Masası Projesi Başlatılıyor

Son dönemlerde çocuklar ve gençlerde artan şiddet vb olumsuz durumları ortadan kaldırma amacıyla Çocuk İzleme Masası Projesi başlatılıyor.

Çocuklarda eğitim, sağlık, istihdam vb temel hak ve özgürlük alanlarındaki eksiklikleri hukuk çerçevesinde giderilebilmesi için başlatılan projede pilot bölge olarak İstanbul Bakırköy İlçesi seçildi.

Proje için; Bakırköy Kaymakamlığı, Belediyesi, Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetim Çevresi Federasyonu ve Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği arasında, işbirliği protokolü imzalandı.

Çocuk İzleme Masası Bakırköy Şubesi 11 Nisan 2016 günü açılacak.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, bu projenin Bakırköy’den başlayıp tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğini belirterek şunları söyledi; “Çocuk istismarının arttığı bir dönemden geçiyoruz. Bu konularla alakalı atılacak adımlarda Kamuda görevli kişilerin üstüne düşen görev ve sorumlulukların bilinciyle hareket etmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu bilinçle Bakırköy Belediyesi olarak kadınlar, çocuklar ve engelliler için pozitif ayrımcılık yaptığımızı bir kez daha vurgulayarak Çocuk İzleme Masasının çalışmalarını canı gönülden, isteyerek ve severek desteklemeyi görev biliyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir