Cihazı Çalınan Kurum Çalışanları Durumu Patronlarına Geç bildiriyor.
Kaspersky Lab uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre, son zamanlarda artan çalıntı mobil kayıp cihazlarla ilgili çalışanların işverenlerini bilgilendirme konusunda yavaş davranması ve çalışanların yalnızca yarısının hırsızlığı rapor etmesi ortaya çıkıyor.
Mobil cihaz hırsızlığına maruz kalmış işletmelerin, yüzde 19’u bu hırsızlığın kurumsal verilerin kaybı ile sonuçlandığını belirtiyor.
Türkiye’de 2011 yılında yüzde 6!dan 2014 yılına 4 kat artışla yüzde 24’e yükselen bir oran var.
Mobil aygıtlarla ilişkili cihaz ve veri hırsızlığındaki bu artış göz önüne alındığında, Türkiye’de ankete katılanların yüzde 42’sinin daha önceki yıllara göre mobil cihazlarla ilgili daha fazla endişe duyduklarını belirtmiş. Hatta, belli bir kısmı daha ileri giderek, bu cihazların iş yapış şekline katabileceği bariz verimlilik avantajlarına rağmen, mobil çalışma düzeninin çok fazla risk taşıdığını söylemiş.
Bu arada mobil cihaz kullanımı artış göstermeye devam ediyor. Ankete katılanların yüzde 40’ı mobil cihazların entegrasyonu konusunun geçtiğimiz 12 ay boyunca gündemlerindeki en önemli konulardan biri olduğunu belirtti.
Mobiliteye olan talep arttıkça kullanıcıların mobil platformların güvenliği konusunda daha az yardımcı oldukları görülüyor. Bu durum ancak iyi planlanmış bir güvenlik politikası ve doğru güvenlik teknolojisi gerektiren şartların sağlanmasıyla yönetilebilir.
Mevcut uç nokta güvenlik yazılımı ile entegre bir mobil cihaz yönetimi politikası; mobil güvenlik sorunlarıyla başa çıkmaya çalışan BT yöneticileri için büyük bir değer yaratacak. Diğer uç nokta güvenlik yazılımı ile aynı konsol üzerinden yönetilen bir MDM politikası, BT yöneticilerinin her çalışana özel politikalar uygulamasına izin veriyor. Tam donanımlı MDM yazılımı, çalınan cihazlarda bulunan kurumsal verileri uzaktan silme teknolojisi dahil olmak üzere hırsızlığa karşı çok sayıda önlem sunuyor.