Gelin Arabasının Önünü Kesmek Para Cezası Getirecek

Gelin Arabasının Önünü Kesmek Para Cezası Getirecek

Bundan böyle gelin arabası önünü kesmek adeti son bulacak, gelin ve damatlar düğün arabası için zarflara para ayırıp dağıtmayacaklar. Daha önce yaşanan tatsız ölüm olayları nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü, düğün konvoylarının önünü keserek para talep eden kişilerin, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atması üzerine yeni bir genelge hazırladı. Bu genelgeye göre araçların önünü kesmek yasaklandı.

Düğün konvoyunun önünü kesenler ile ışıkta bekleyen araçların camını silip para isteyen kişilere para cezası uygulanacak. Ayrıca araçların bulunduğu yerlerde mendil, çiçek, hediyelik eşya satarak veya dilencilik yaparak para toplamaya çalışanlara da izin verilmeyecek. Kurallara aykırılığı tespit edenlere 80 TL para cezası kesilecek. Tüm noktalar MOBESE kameraları ile incelenecek.

Çocukları kullananlar hakkında kanunda belirtilen ilgili hükümlerince adli işlem uygulanacak. 15 yaşını tamamlamış bulunan ve dilencilik yapan kişilere, Kabahatler Kanunu’na göre para cezası uygulanacak.

Yasa dışı bu olaylarla karşılaşan her polis, görev yaptığı birim ve branşına bakılmaksızın ilk anda müdahalede bulunarak fiilleri işleyenlere ceza verebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir