Çanakkale’de İçimize Giremeyenler Çanak Antenle Bunu Başardı

Çanakkale'de İçimize Giremeyenler Çanak Antenle Bunu Başardı

Yrd. Doç. Dr. Kenan Taştan, “Ah demenin sadece düşmana faydası var. Başımıza bir sıkıntı geldiğinde ilk tepkimiz şikâyet etmektir. Termometre de termostat da sıcaklığı ölçer. Biri sıcaklığı ölçer, biri ayarlar. Onun için termostat mı? termometre mi? olacaksınız buna karar vermeniz lazım.

Stresinizi yönetmek için iç konuşması yapın. Bazıları bunu olumsuz yapıyor. Niye sorusu sıkıntıyı arttırır. Başımıza iyi gelen bir olayda niye sorusunu sormayız. Ne zaman mutsuz olursak niye sorusunu sorarız. Kendi kendimize sorduğunuz sorular kaderiniz olur. Niye sorusunun cevabı olumlu değildir. Bu soru bizi daha da sıkıntıya sokacaktır.

Eskiden mahalleler ve orada teyzeler, amcalar vardı. Bizi dinlerlerdi. Sıkıntımızı alırlardı. Oysa şimdi bir arkadaşınıza sıkıntınızı anlatamıyorsunuz o sizden daha çok sıkıntısını anlatmaya başlıyor. İyi bir dostunuz varsa psikoloğa, psikiyatriste ihtiyacınız olmaz.

Her ailede bir geçim darlığı, huzursuzluk vardır. Sarmaşık bitkisiyseniz sorunları aşarsınız. Çanakkale’de içimize giremeyenler çanak antenle bunu başardılar. Aile yapısına girdiler. Boşanmalar son yıllarda yüzde 300’den daha fazla arttı. Türk aile yapısının çatırdadığını görüyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir