Bursa Tahtalı Mahallesinde İnanılmaz Bir Arkeolojik Değer Var

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tahtalı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Tahtalı Mahallesi’nin Nilüfer’in önemli yerleşim alanlarından biri olduğunun altını çizen Bozbey, mahallenin yakın zamanda yabancı turistlerin de ilgisini çeken bir yer haline geleceğini, Nilüfer’de kadınların evde oturan değil üreten kadın olmasını istediklerini, kadınların ürettikleri ürünleri Konak Mahallesi ve 19 Mayıs Mahallesi’nde kurulan Köylü Pazarı’nda satabileceklerini kaydetti.

Bozbey, “Kadınlarımızın üretmesi gerekiyor. Kırsal mahallelerimizde üretilen ürünlerin satışlarının yapılması için Nilüfer’de köylü pazarlarımız var. Tahtalı Mahallesi kadınlarımız yeter ki üretsinler ve muhtarımızdan talepte bulunsunlar. Biz Nilüfer Belediyesi olarak kadınlarımızın ürettikleri ürünleri satabilmeleri için köylü pazarlarımızda yer veririz.

Tahtalı aslına bakarsanız bir müddet sonra en popüler yerlerden biri, hatta yabancı turistlerin de ziyaret edeceği bir bölge olacak. Tahtalı Mahallesi sakinleri aslında bir hazinenin üzerinde oturuyor. Şu anda inanılmaz bir arkeolojik değer var. Gölyazı’da nekrapol alanında kazılar bölgeye çok fazla turist çekti. Turizmin canlanmasıyla Gölyazı’daki kadınlarımız da para kazanıyor. Burada da arkeolojik alanları kısa zamanda açıp ziyaretçilerin izlenimine sunabilirsek mahalle halkı da kazanacak. Buradaki değerleri koruyarak gelecekte çocuklarımıza güzel bir miras bırakmış oluruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir