Bulgaristan Yeni Turizm Türlerini Kullanıyor

Bulgaristan Yeni Turizm Türlerini Kullanıyor

Bulgaristan, yazları denize gitme ve kışları kayak yapma gibi turizm modelini bırakarak tüm sene boyunca ilgi gören turizm destinasyonu planladı.

Bu şekilde doğa, mimari ve tarih yerler değerlendirilecek ve turizm sayesinde halk geçim kaynağına ulaşacak.

Bulgaristan’da Uluslararası Gençlik Folklor etkinliği, Midye ve Balık Festivali, Deniz Haftası ve Kavarna Rok Festivali gibi Bulgaristan’ın kültür ve rok başkenti olarak yaygınlık kazandı. Bu zengin kültür takvimi bölgenin ekonomik gelişimine ve turizm sezonunun uzatılmasına yardım etti.

Alternatif turizmin çağdaş biçimlerinden biri olan fakat Bulgaristan’da geniş yeri olmayan kuş gözlemciliği için Burgas bölgesi elverişli koşullar taşıyor. En büyük faktör, Bulgaristan Karadeniz kıyısından geçen Via Pontika adlı göçmen kuşların yoludur. Avrupa, Asya ve Afrika’ya kuş göçünün büyük bir bölümü buradan geçer. Örneğin beyaz leyleklerin yüze 78’i ve Avrupa’nın pembe pelikanının bütün populasyonu, nadir rastlanan şah kartal, atmaca gibi kuşlar gibi.

Kuş gözlemciliği için en uygun ve modern merkezlerden ikisi Bulgaristan Kuş Koruma Derneği ve Yeşil Balkanlar Federasyonu tarafından kurulmuştur.

Varna İktisadi Üniversitesi yetkilisi ise mevsimden etkilenmeyen bir turizm türü olarak kumar turizmini önerdi.

Alternatif turizm olanaklarından, büyük hız alan şarap turizmi, Bulgaristan’ın Güneybatısında yer alan Melnik kasabası ve Trakya Bölgesi için önde gelen turizm türü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir