Boy Uzatma Yolları Egzersizleri İlaçları ve Yöntemleri

Boy Uzatma Yolları - Egzersizleri - İlaçları ve Yöntemleri
Boy kısalığı daha çok akraba evlilikleri, gebelik esnasında anne karnındaki besin yetersizliği ve hormon eksikliği gibi sebeplerden meydana gelmektedir.

Boy uzatmanın birkaç yolu bulunmaktadır. Bunlardan en sık kullanılanı İlizarov yöntemidir. İlizarov bir cihazdır ve boy uzatma ile ilgili yöntemlerinde oldukça etkilidir. Cihazın kullanımı için bir operasyon yapılmaktadır ve yapılan operasyon sonucunda birkaç ay uzatılmak istenilen alandaki kemiklere bağlanan cihaz cücelik ve kısa olan bölümlerin uzamasında etki göstermektedir.

İlizarov yöntemi ve boy uzatma ameliyatı kimlere uygulanabilir?
Bu yöntem için bir kısıtlama söz konusu değildir. Her yaş grubu için uygulanabilmektedir. Bu durum ameliyat için hekimler tarafından bir sakınca görülmeyen hastalar içindir.

Bu yöntem ile boy uzatma işlemi yaklaşık 150 gün kadar sürmektedir. Normal şartlarda ameliyat sonrası 15-20 gün içinde uzama işlemi gerçekleşmekte fakat hastanın operasyon esnasındaki uygulamalardan etkilenme durumu olduğu için 150 günü bulmaktadır. Bu süreye hastanın vücudunda gerçekleşen değişikliğe adaptasyon süreci de dâhildir.

Diğer bir boy uzatma yöntemi de ayakkabı ile yapılmaktadır. İlk olarak İtalya’da başlayan bu yöntem zamanla ülkemizde de görülmeye başlanmıştır.  Boy uzatan ayakkabıların bilimsel olarak hala bir açıklaması yapılamamış olsa da her kesimden insanın kullanabileceği fiyatlarla satışa sunulmuş olması ve ayakkabıları kullanan kişilerin bu ürünlerden fayda gördüklerini belirtmeleri bu uygulamanın çok etkili olduğu ve ilerleyen zamanlarda sıkça kullanılacağının izlenimini vermektedir.

Boy uzatma insanların kendi kendilerine aşabileceği bir problem değildir. Bu nedenle bu sıkıntıların giderilmesinde asla kulaktan duyma yöntemlere itibar edilmemelidir. Kimi zaman yapılacak bir yanlış ve zorlama kaş yapalım derken göz çıkartmak atasözünde de açıkça görüldüğü gibi kötü ve önüne geçilmesi zor yeni sorunlar açabilmektedir.

Boy uzatma yöntemlerinden faydalanmak isteyen kişilerin mutlaka bir hekim ile irtibata geçmeleri ve sıkıntının giderilmesi aşamalarında mutlaka o hekim tarafından takip edilmeleri gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir