Bosch Türkiye 200 Milyon Avro Yatırımla Büyümeyi Sürdürüyor

Bosch Türkiye 200 Milyon Avro Yatırımla Büyümeyi Sürdürüyor

Geçen yıl toplam satış oranını yüzde 10 artırarak cirosu 1 milyar 680 milyon avro olan Bosch Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 10 şirketi arasında yer aldı. İhracat rakamı 1 milyar 22 milyon avro oldu.

Bu yıl BSH Ev Aletleri şirketinin de Bosch bünyesine tamamen katılmasıyla toplam istihdamı Türkiye’de yaklaşık 15 bin kişiye ulaştı. Çalışan sayısı bakımından dünyada Almanya, Çin, Hindistan ve Amerika’dan sonra 5., Avrupa’da ise Almanya’dan sonra 2. sırada yer alıyor.

Türkiye başarılı performansıyla Ocak 2015’ten itibaren Ortadoğu bölgesini yönetme sorumluluğunu aldı.

Ortadoğu’daki 16 ülkeyi yönetmeye başladı. Global Bosch yönetimi, Türkiye’de yakaladığı başarıyı Türkiye’nin Ortadoğu’ya yayma kapasitesine sahip olduğuna inanıyor. Bosch Türkiye, bu yıl 100’den fazla üniversite mezununa istihdam sağlamayı hedefliyor.

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Bosch Grubu olarak Türkiye’ye olan güvenimiz tam; bu ülkenin potansiyeline inanıyor ve burada büyümeye devam ediyoruz. 43 yılda 2 milyar avronun üzerinde yatırım yaptığımız Türkiye’de, geçen yıl 135 milyon Avro yatırım gerçekleştirdik. 2015 yılında da yine 200 milyon avroluk bir yatırım planlıyoruz dedi.

3 ayrı Ar-Ge merkezinde Türkiye’nin inovasyon çalışmalarına katkı sağlayan Bosch Türkiye, 22 ülkeye Türkiye’den Ar-Ge ihracatı yapıyor. Bosch Türkiye Ar-Ge faaliyetlerini Bursa, Manisa, Tekirdağ’da yürütüyor.

Bosch nesnelerin birbirleriyle iletişim halinde olmasını ve insanların hayatına kolaylık katmasını amaçlıyor. Otoyollarda otomatik pilotun 2020 yılında seri üretimde olması için çalışmaları sürdürüyor. Gelecekte, pek çok sürücü, otomatik pilot deneyimini yaşayacak. Tamamen otonom sürüşe yönelik bu sistemler, kritik durumlarda insanlara oranla çok daha hızlı ve güvenilir bir şekilde reaksiyon göstereceğinden yol güvenliğini daha da artıracak.

Bosch Türkiye, Mobilite Çözümleri, Enerji ve Bina Teknolojileri, Sanayi Teknolojileri ile Dayanıklı Tüketim Malları alanlarında faaliyet gösteren beş ayrı şirketi kapsamaktadır. Bosch Grubu, Türkiye’de ilk kez 1910 yılında kurulan bir temsilcilikle faaliyetlerine başlamış olup, ilk fabrikasını ise 1972 yılında Bursa’da kurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir