Bitki çayları hakkında bilgi

Bitki çayları hakkında bilgi

Poşet çaylarda kullanılan filtre kâğıdı bitki ve meyvelerin içindeki etken maddelerin suya geçişini sağlayan doğal liflerden üretilir.

İzinli üretilen bitki ve meyve çaylarının içerisinde hiçbir katkı maddesi ve boyar madde bulunmaz.

Uygun koşullarda üretilmiş ve saklanmış bitki ve meyve çayları, gıda zehirlenmesine yol açmazlar.

Poşet çaylardaki iplerde bakteri ya da mikrop olur mu?
Tarım Bakanlığı’ndan izinli ve kaliteli tüm bitki ve meyve çayları uluslararası standartlara, yönetmeliklere ve Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak üretilmektedir ve bu ürünlerde bu tür bir risk söz konusu değildir. İzinli üretilen poşet çaylardaki ipler zararlı değildir.

Poşetli bitki ve meyve çaylarının bazı ürünlerinde demleme tavsiye edilmez. Kullanım şekli için ambalaj üzerindeki tavsiyeler dikkate alınmalıdır.

Çaylar nasıl saklanmalıdır? Raf ömürleri ne kadardır?
Kuru ve serin bir yerde saklanmalıdır. Başka ürünlerle temas etmesi önlenmelidir. Ambalaj üzerindeki son kullanım tarihleri dikkate alınmalıdır.

Bitki ve meyve çayları hastalık tedavisinde kullanılmazlar, ama destek alınabilir. Hastalık konusunda mutlaka alanının uzmanı bir doktordan bilgi almalısınız.

Ihlamur poşetleri suda yapışkan bir görünüme sahip oluyor. Bunun sebebi nedir?
Ihlamur bitkisinin içerisinde müsilaj olarak adlandırılan yararlı bileşenler bulunur. Bu maddeler su alarak şişer ve kıvamlı bir hal alırlar. Poşet çaylarda ıhlamurun yalnızca çiçek kısmı, yani müsilajı yoğun kısmı kullanılır. Aktarlardan alınan ıhlamurda ise bitkinin tamamı kullanılır. Müsilaj oranı azdır ve direkt suya geçtiği için salyalanma yoğun olarak algılanmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir