Beslenme Çantasına Konulacak Yiyecekler Nelerdir

Beslenme Çantasına Konulacak Yiyecekler Nelerdir
Beslenme Çantasına Konulacak Yiyecekler Nelerdir

Öğrencilerin beslenme çantasında dört besin grubunda bulunan gıdalardan yiyecekler konulmalıdır. Bu gıdalardan alacağı besin yeterli ve dengeli beslenmeleri için önemlidir.

Besin grupları şunlardır;
Süt ve ürünleri
Et ve yumurta
Kurubaklagil
Ekmek ve Tahıl
Sebze ve Meyve

Beslenme çantasına süt, yoğurt, meyve, meyvesuyu, kuruyemiş, kuru meyve, peynirli sandviç, evde yapılmış kek ya da kurabiye gibi sağlıklı atıştırmalıklar konulmalı.

Bir sandviçte haşlanmış yumurta, peynir, ızgara köfte, haşlanmış et-tavuk gibi seçilen herhangi bir besin yanında mevsimine göre, iyi yıkanmış, taze sebze ve meyveler bulunmalıdır. (Domates, salatalık, marul, havuç, mandalina ,elma, üzüm, kiraz, erik gibi.)

Bunların yanında beslenme çantasında fındık veya ceviz bulunması da çocuğun beslenmesini enerji, protein ve mineraller açısından destekler. İçecek olarak ayran veya süt ya da taze sıkılmış meyve suyu tercih edilmelidir.

Ekmek arası sandviçe alternatif olarak 1-2 dilim börek beslenme çantasına konulabilir. Hazırlanan börek süt veya ayran ile tüketilmelidir. Bu durumda beslenme çantasında bir tane de meyve veya sebze bulunması dört besin grubunun sağlanması açısından gereklidir.

Sağlıklı bir beslenme çantası için, beslenme çantasının içinde bulunan besinler kadar temizliğine de dikkat edilmeli, çanta her gün temizlenmelidir.

Okulda öğrenciler mutlaka karınlarını doyurmalıdır çünkü açken dersleri algılamaları zorlaşacaktır. Ayrıca tansiyonu düşüren ve gaz yapan gıdalardan kaçınmak gerekir.

Aşırı yağlı, şekerli, tuzlu yiyecek ve gazlı içeceklerden uzak durulmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir