Beklenildiği Gibi Biden Kamala İkilisiyle Amerika Ekonomisi Hızla Bozuluyor

Beklenildiği Gibi Biden Kamala İkilisiyle Amerika Ekonomisi Hızla Bozuluyor

Beklenildiği Gibi Biden Kamala İkilisiyle Amerika Ekonomisi Hızla Bozuluyor

Tüm başarısızlığı Biden’in üstüne yıkıp yerine Kamala’nın getirilmesi dedikoduları yapılırken Biden-Kamala ikilisi ekonomide 1 yılda geçer not alamadı.

Biden, Kongre aracılığıyla trilyonlarca dolar harcama yaptı. Biden 1 yıl önce göreve başlarken ekonomiyi canlandırma sözü vermişti. 1 yıl sonra düzenlediği basın toplantısında, “Aşırı söz vermedim ancak yapabildiklerimize bir göz atarsanız, muazzam ilerleme kaydettiğimizi kabul etmeniz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Anketlere göre Amerikalılar, ulusun yanlış yolda ilerlediğini ve cumhurbaşkanının onay puanının son aylarda düştüğünü gösteriyor.

Amerika’da enflasyon 1982’den beri en yüksek seviye olan Aralık ayında yüzde 7’ye ulaştı. Uzmanlar 1,9 trilyon dolarlık salgın yardım yasası ile ekonomiye bu kadar fazla para pompalamanın enflasyonu daha da kötüleştirdiğini belirtiyor. Cumhuriyetçiler, yükselen enflasyonun Biden’in ekonomik reçetelerinin yanlışlığını gösterdiğini söylüyor.

Amerika merkez bankası’nın ise fiyat artışlarıyla mücadele için bu yıl en az 4 kez faiz artışı yapması bekleniyor. Uzmanlar bu hamlelere rağmen Amerika’da enflasyonun düşmeyeceğini belirtiyor.

Kaynak: WSJ -C. Lucey ve Ken T.

29 Ekim 2020: Trump Seçimleri Kaybederse Amerika Ekonomisinin Çökmesi Bekleniyor
08 Kasım 2020: Amerika Seçimlerinin Galibi Çin Oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir