Avrupa’da Camisi Bulunmayan Tek Başkente Minaresiz Cami Yapılacak

Avrupa'da Camisi Bulunmayan Tek Başkente Minaresiz Cami YapılacakAvrupa'da Camisi Bulunmayan Tek Başkente Minaresiz Cami Yapılacak

Avrupa’da camisi bulunmayan tek ülke başkenti olan Yunanistan’ın başkenti Atina’ya cami inşaatı için ilk kazma bu hafta vurulacak.(Güvenlik gerekçesiyle tarih açıklanmıyor)

Maliyeti Yunanistan devleti tarafından karşılanacak olan cami inşaatı Nisan 2017’de tamamlanması planlanıyor. Maliyetin yaklaşık olarak 887 bin avro olması bekleniyor.

Atina banliyölerinden Votanikos bölgesindeki Eleona semtinde, Yunanistan Deniz Kuvvetleri’nin mülkiyetindeki 17 dönümlük arazide eski bir hangar camiye dönüştürülecek. Caminin minaresi olmayacak.

Daha önce Cami yapımı yasal düzenlemelere takıldığı için 10 yıl önce Cami yapılmasıyla ilgili alınan karar hukuki itirazlar ve bürokratik engeller nedeniyle yapılamazken, Ağustos ayında yapılan son yasal düzenlemeyle Cami yapımının önü açılmış oldu ve mecliste karar onaylandı.

Atina’da cami inşa edilme eylemi ilk olarak 1976 yılında kararlaştırılmıştı fakat Yunanistan’daki kafayı yemiş aşırı milliyetçi çevrelerle ve kendini din adamı zanneden fanatik din görevlileri tarafından gösterilen şiddetli tepkiler yüzünden proje sürekli ertelenmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir