Astrolojinin Tehlikeleri Kasıtlı Yanıltan Astrologlara Dikkat

Astrolojinin Tehlikeleri Kasıtlı Yanıltan Astrologlara Dikkat

Dünya çapında şeytana çalışan çok sayıda Astrolog bulunuyor. Son yıllarda internet üzerinden televizyondan ve çeşitli mecralardan bir takım konular hakkında iddialarda bulunan hatta bunları kesin olacakmış gibi anlatan ve anlattıkları tutmayan çok sayıda isim konuşmaya devam ediyor. Geçmişe dönük yapılan araştırmalarda astrolog sıfatıyla kanal kanal gezen pek çok ismin geçmişte söylediği “iddia ettiği” hatta “kesin olacak” dediği pek çok şeyin yanlış olduğu ortaya çıkmaktadır.

Bilim yazarı Lawrence E. Jerome, “Yanlış astrolojik uygulamaların ve tavsiyelerin ne kadar fiziksel ve psikolojik hasara yol açacağı tahmin edilemez.” açıklamasında bulunuyor.

Eğer bir milyar insan astrolojinin yanlış tavsiyelerine bir dereceye kadar güvenirse, dünya çapındaki toplam kişisel maliyet hakkında bir tahminde bulunmak neredeyse imkansızdır. Bazı astrologlar bile uygulayıcıların ticaretin karakteristik tehlikelerinden sorumlu olduğunu itiraf ediyor. Bu tür tehlikeler astrolog ve müşteri arasında güvenilir bir ilişki oluşturmaz, aksine zaten potansiyel olarak tehlikeli olan bir durumu daha da karmaşık hale getirir.

Astrolog Tracy Marks, astrolog ve danışanı arasındaki potansiyel sorunları şöyle sıralıyor:

Astrolog kendini danışandan üstün görebilir.
Astrolog müşterilerinin bağımlılığını teşvik edebilir.
Astrolog, danışanlarına gerçek ihtiyaçlarından ziyade kendi istediğini verebilir.
Astrologlar kendi değerlerini ve fikirlerini astrolojik otorite kisvesi altında aktarabilirler.
Astrologların “kendi güçsüzlük duygusu” onları “danışanlarını güçsüzleştirmeye, kaderci tutumlar sergilemeye” yönlendirebilir.
Astrologların bazı gezegenler ve işaretlerle ilgili kendi korkuları, yorumlarını etkileyebilir ve yıkıcı bir şekilde kendi kendini gerçekleştirebilecek kehanetler haline gelebilecek beyanlarını vermelerine neden olabilir.
Astrologlar, danışanın anlayamadığı astrolojik jargonda konuşabilirler, mistik dili otoriter bir şekilde “(müşterilerin) yüksek gerçekler aktardıkları yanılsamasını oluşturmak için kullanabilirler, halbuki gerçekten çok az önemli şeyler söylüyor olabilirler.”
Astrologlar belirsiz, temelsiz genellemelerle konuşabilirler.

Tracy Marks, “çoğu profesyonel astroloğun bile yukarıdaki yetersizliklerden en azından birkaçı nedeniyle suçlu olduğunu…” gözlemliyor. Ayrıca, astrologların müşteriden çok haritaya tepki gösterebileceğini kabul ediyor; bencil olabilir; müşterinin değerini düşürebilir ve aceleci sonuçlar çıkarabilir.

Astrolojik tahminler veya tavsiyeler, insanların normalde asla yapmayacakları şeyleri yapmalarına neden olabilir ve bu bazen trajediye yol açmıştır. Doğru koşullar göz önüne alındığında, belirli bir harita yorumu ve bunun bir kişi üzerindeki potansiyel olarak güçlü etkisi, suç teşkil eden eylemlere bile yol açabilir.

Bir kişinin kendisi veya bir başkası üzerindeki kozmik etki veya kader olduğuna inandığı şeyi gerçekleştirmeye veya engellemeye yardımcı olmak için örneğin, yıldız haritası bir şirketin iflas edeceğini gösteriyor, bu nedenle başkan kendi güvenliği için fonları zimmetine geçiriyor veya bir çocuk zihinsel engelli olarak doğabileceği ihtimaline karşılık, kürtaj olunuması gibi.

Alman okült uzmanı Dr. Kurt Koch, kitaplarında astrolojinin birçok intihar ve cinayetten sorumlu olduğunu belirtiyor ve astrolojinin düşündürücü doğasının etkilerine ilişkin örnekler veriyor. Örneğin, bir kadın öz oğlunu, bir astrolog onun akıl hastası bir hayat süreceğini tahmin ettiği için öldürdü. Paramparça olan anne hapse girdi ama astrolog serbest kaldı.

Purdue Üniversitesi’nde fizik profesörü olan Dr. Sherman Kanagy, “Eski zamanlarda bebekleri Akrep burcunda doğan kadınlar, kötü anlam nedeniyle bebeklerini sık sık boğarak öldürürlerdi” gözleminde bulunuyor.

Astrologlarla ilgili yapılan tespitler:
1) ruhsatsız ve denetimsiz
2) çok az veya hiç eğitim gerektirmez
3) bir gecede profesyonel bir astrolog olunabilir
4) karakteristik olarak mutlak ahlaki değerleri reddeden okültistlerdir
5) güçlerini genellikle başkaları üzerinde manipülatif ve otoriter bir tarzda kullanır
Bu tür insanların uygulamaları onları şeytani bir işbirliğine zorluyorsa, danışanlar astrolojik danışmanlıktan ne tür cevaplar alıyor? Astrologların danışanlarını incelerken, kaygılanmak için ek nedenler göreceğiz.

Astrologların Müşterileri
Ne tür bir insan astrolog arar? Astrologların kendi ifadelerinden, bazılarının ve belki de birçok müşterinin astrolojinin en yıkıcı olacağı kişiler olduğunu belirleyebiliriz.

Müşteriler değerlerden yoksundur. Örneğin, astroloji danışmanı Stephen Arroyo, “Astrolojik yardım talep eden birçok kişi değer eksikliğinden muzdariptir…” gözleminde bulunur.

Müşteriler kolayca kandırılır veya aldatılır. Astrolog Jane Evans şu gözlemde bulunuyor: “Kendini aldatmayı normal olarak gören bir sürü insan tanıyorum.”

Müşteriler, kendileri adına karar vermesi için astrolog arıyorlar. Bu tutum astrologlar arasında evrensel olarak kabul edilen bir sorundur. Bazıları bu müşterilerin daha bağımsız olmalarına yardımcı olmaya çalışır ancak diğerleri isteyerek onların “gurusu” olurlar ve müşterilerinin “bilgeliğine” danışmadan hiçbir karar vermeyeceği gerçeğinin tadını çıkarırlar…

Astrologların bir kişinin bencil eğilimlerini haklı çıkarma yeteneği, Dr. John Warwick Montgomery’nin şu uyarıyı yapmasına neden oldu: “Astrolojik yorumun esnekliği, insanların umutsuzca kendilerini tanıma ve sorunlarına çözüm bulma kısayolu istedikleri ve cevapların belirsiz olduğu durumlarda, kaçınılmaz olarak kişisel çıkarlarına göre seçtikleri en tehlikeli özelliğidir ve cevapların belirsiz olduğu durumlarda, kaçınılmaz olarak kendi çıkarlarına göre seçim yaparlar. Böylece sel kapıları kötü eğilimlerin güçlendirilmesine açılır… Astrolojinin kötülüğe gittiği yolu daha da ileriye götürmek için bu kadar sık ​​kullanılması garip karşılanmamalıdır.”

Astrologlar herhangi bir mutlak ahlak standardını reddettiklerinden, ahlaki kararların büyük ölçüde astrologun veya danışanın kaprisine ve tercihine göre belirlendiği bir “durum etiği” yaklaşımını tercih ederler. Astrolog Alan Oken, “Hiçbir Yol Hakikat Yolu değildir, çünkü Mutlak’ta Doğruluk ya da Yalan yoktur, doğru ve yanlış yoktur, hayır evet ve hayır hayır” der. İskenderiyeli gökbilimci ve astrolojinin babası bile, Batlamyus (2. C.A.D.) bile şunu itiraf etti: “Uygulayıcılarının çoğu hakikat veya bilgelik yerine kazanç içindedir ve izin verilen gerçeklerden daha fazlasını biliyormuş gibi davranır” Başka bir astrolog, “Benlikle meşgul olmak gerçekten evrimin yararınadır…. Modern astrolojide kişisel önemimizin teyidini istiyoruz “.

Kötü Kullanımlar
Astrologlar, astrolojinin iyi veya kötü amaçlar için kullanılabileceğini kabul ediyor. Astrolog Sydney Omarr, “Astroloji orada, iyilik ya da kötülük için kullanılacak (Hitler!)” Hem siyah hem de beyaz büyücülük olduğu gibi, bir astroloji metni “Beyaz ve siyah astroloji vardır” Astrolog Nicholas deVore, “astrolojinin genellikle değersiz amaçlar için kullanıldığını” itiraf ediyor.

Adolph Hitler, antik Aztekler ve onların kurban ettikleri insanlar, Zodyak katili olarak bilinen modern seri katil, modern cadılar ve Satanistler, astrolojiyi kötü amaçlar için kullandılar. Hepsi astrolojinin gücünün kötü niyetle kullanılabileceğini anladı. Sebep ne olursa olsun, bu insanlar kötüyü seçmeye karar verdiler. Mesele bu. Astrolog seçmekte özgürdür. Belki de buradaki en kurnaz aldatmaca, Hitler gibi astrologun da zanaatını iyilik için kullandığını sanıp kötülük için kullanmasıdır.

Ahlak ve Seks
Astroloğun görüşüne göre ahlak, kişinin inandığı veya yaptığı şeyle değil, genellikle kişinin öznel veya “daha yüksek” bilinç durumu tarafından belirlenir. Tanrı’ya itaat, (belki) bir kişi için ahlaki, bir başkası için ahlaksız olacaktır. Astrolojiyi destekleyen bir gurunun belirttiği gibi, “Size şunu söylemek istiyorum: (Tanrı’ya) itaat en büyük günahtır” ve “Sana itaatsizliği öğretiyorum… Şeytan, insanlığa muazzam bir hizmet yaptı.” Ancak çoğu astrolog, her şeyden önce ahlakla pek ilgilenmez. Aslında birçoğu ahlaki yargıların kendilerinin gerçek kötülük olduğuna inanıyor. Astrologlar olarak görevleri, her ne olursa olsun, danışanın kendi görüşlerini doğrulamaktır.

Astrolojinin popüler olmasının bir nedeni, kendi başarısızlıklarımızı ve kötülüklerimizi veya kendimizde sevmediğimiz her şeyi yıldızların hatası olarak açıklamamıza izin vermesidir. İşte kişisel sorumluluktan çekici bir kaçış.

Astrologlar “Bunu Satürn yaptı” veya “yıldızlar uğurlu değildi” diyebilirler. Hemen hemen her şey herhangi bir günah veya kötülük, rasyonelleştirilebilir, çünkü “Bize olan şey bize olması gereken şeydir”. Ancak astrolojinin günahı teşvik ettiği herhangi bir yer varsa, orası cinsel davranış alanıdır. AIDS ve cinsel yolla bulaşan diğer düzinelerce hastalık çağında, bu hiç de azımsanmayacak bir endişe kaynağı.

Astrolog Jeff Green bir örnek sunuyor. İşte cinsel ahlaksızlıktan derinden rahatsız olan bir kadının durumu. Astrolojik danışmanlık yoluyla ne keşfetti? Cinsel ilişkileri “manevi”, hatta ilahi bir faaliyet haline getirerek suçluluk duymadan zevk almakta özgür olduğunu fark etti. Hangi temelde? Basitçe Plüton Aslan’da sekizinci evde olduğu için, güney düğümü Mars’ın karşısında yedinci evde ve Balık ikinci evdeydi. Astrologlar ayrıca biseksüellik, homoseksüellik, lezbiyenlik, cinsel sadizm ve transeksüalizm için çizelge göstergelerini gözlemlerler. Bu tür faaliyetler gösterildiğine göre, belki de onları takip etmek isteyen kişi, onları kendi zihninde haklı çıkaracaktır ve bunları arzu etmeyen kişi, belki de astrolojik kaderine teslim olana kadar, olasılık konusunda endişe veya korku içinde yaşayabilir. Etkilenebilir bir gencin bir astrologa gidip haritasında bu tür göstergeler bulsa ne düşüneceğini ancak merak edebiliriz. Ya cinsellik konusunda kafası karışmışsa, özellikle de büyük deneylerin ve sözde cinsel aydınlanmanın olduğu bir çağda?

Hollywood’un eşcinsel topluluğunun ünlü bir astrologu olan Maxine Bell’in bir müşterisine verdiği tavsiyeyi düşünün: “Bana yardım için gelmedi, bir sonraki ilişkisinin ne zaman olacağını öğrenmek için bana geldi. Bir (ilişkiyi) yeni bitiriyordu ve iki gece yalnız kaldıktan sonra çaresizdi, bu yüzden yeni bir ilişki için umutlarının ne olduğunu merak etti. Ona bir sonraki ilişkinin ne zaman muhtemel olacağına dair özet verdim. Ne zaman geçiş yapan Mars beşinci evin üzerinden geçse, bu her şeyi başlatır.” Birçok astrolog, eşcinselliğin bir kişinin doğumu veya ölümü kadar “kader kalıbının” bir parçası olduğuna inanır. Maxine Bell, “Son hayatlarını kapattıkları için eşcinsellerse ve bırakma ya da reform yapma istekleri yoksa, eşcinsel olarak geri dönerler ve yanlarında getirdikleri kendi karmaları vardır.” Hiçbir şeyim yok. Ünlü bir Hollywood astrologu olan Edith Randall, “Sadece yardım etmek için değişmek istiyorum” diyor. Yıllar boyunca yaptığı 60.000 astrolojik okuma, “eşcinsel topluluğunun oldukça büyük bir dilimini” içeriyor.

Kaynak:
jashow.org/articles/the-dangers-of-astrology/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir