Araç Konvoyuyla Kornalara Basıp Gürültü Çıkaranlar Suç İşliyor

Araç Konvoyuyla Kornalara Basıp Gürültü Çıkaranlar Suç İşliyor

Araç Konvoyuyla Kornalara Basıp Gürültü Çıkaranlar Suç İşliyor

Korna sesinin gürültü seviyesi 120 desibeldir. 85 Desibelden fazla sese sürekli maruz kalınması insan sağlığı için tehlikelidir.

Çevre kanununun 14. maddesine göre kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü çıkarılması yasaktır.

Gereksiz korna çalanları bulunduğunuz ildeki polis veya jandarma birimlerine şikayet edebilir ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ALO 181 Gürültü Şikayet hattını arayabilirsiniz.

Korna veya ses çıkaran başka bir cihazın zorunlu haller dışında kullanılması nedeniyle kaynaklanan gürültü için Belediye sınırları içinde bulunanlar il veya ilçe trafik emniyet müdürlüğü, Belediye sınırları dışında bulunanlar il veya ilçe jandarma komutanlığı‘na şikayet edebilir.

Gürültü insan sağlığına şu rahatsızlıkları verir; yüksek kan basıncı (hipertansiyon), hızlı kalp atışı, kolesterol artışı, adrenalin yükselmesi, adale gerilmesi, İrkilmeler, aşırı tepkiler ve davranışlar, kızgınlık ve öfkenin içe veya dışa vurulması, sakinleştirici kullanma, hoşgörüsüzlük, yardım isteğinin azalması, davranış bozuklukları, öfkelenme, rahatsızlık duygusu, sıkılma, doktora gitme, pencereleri kapatma, dışarıda daha az zaman geçirme, şikayet yazıları yazma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir