Amerikalı Polis Türkiye’de Kadına Şiddetle Mücadeleyi Anlattı

Amerikalı Polis Türkiye'de Kadına Şiddetle Mücadeleyi Anlattı

Amerika’da Nashville Metropolitan Polis Departmanında 21 yıl görev yapan Aile içi şiddet birimi yöneticisi Mark Wynn, kadına şiddetle mücadelede neler yapılması gerektiği konusunda Maltepelilere konferans verdi.

Aile içi şiddet mağduru olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Wynn, “Ben ailemde çok küçük yaşlardan beri aile içi şiddet gördüm. Babam annemi dövüyordu ve bunun nedenleri hiçbir şekilde ne alkolden, ne davranış bozukluğundan, ne de annemin ve bizlerin tavır ve davranışlarındandı. Babam, ailesinde şiddeti bir rol model olarak görmüş ve benimsemiş bir insandı. Bizde bir söz vardır; akıllı adam kendi yaptıklarından; zeki adamsa başkalarının yaptıklarından ders alır. Biz de bu dersi alarak, kanunlarımızı değiştirdik. Karşılaştığımız örneklerde sivil toplum kuruluşlarını da yanımıza alarak, farklı çözüm türleri geliştirdik. Önceleri kadın sorununda arabuluculuk vardı, halen var ama kadınların eşlerinden ayrılmaması üzerine odaklanmıştı. Tabi bunu dinsel çevreler ve belirli durumlar besliyor. Bizler bu noktada da çalışmalar yaptık” dedi.

Konferansta konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç şunları söyledi, “Aile içi şiddet ve ülkemizde kadına yönelik şiddete dönük farklı bakış açılarını ve Amerika örneğini ele alacağız. Üzülerek belirtmek istiyorum ki son 12 yılda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre 5 bin 400’ün üzerinde kadın öldürüldü. Her yıl 2 kadından biri cinsel tacize uğruyor. Kadınların ekonomiye katılımında maalesef Ruanda’dan bile geride yer alıyoruz, 132. sıradayız. Kadın nüfusunun yarısı tarımda çalışıyor ve metropollerde kadın daha çok şiddete uğruyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir