Trump AB Kanada ve Meksika’nın Çelik Alüminyum Konusunda Tatmin Olmadı Önlemler Alınacak

Amerika baÅŸkanı Trump Kanada, Meksika ve Avrupa BirliÄŸi’nden gelen çelik ve alüminyum ithalatına yönelik sürdürülen müzakerelerde tatmin edici sonuçlar alamadıklarını ve yüzde 25 ile yüzde 10 ek tarife önlemlerinin devreye alınacağını açıkladı.

Avrupa BirliÄŸi ile yapılan görüşmelerde bazı ilerlemeler kaydedilmesine karşın, Brüksel’in ön koÅŸulsuz daimi muafiyette ısrar etmesinin sonuç alınmasını engelledi.

Tarifeler ulusal güvenlik gerekçesiyle uygulanıyor ve Amerika’nın Kanada veya Avrupa BirliÄŸi gibi kilit müttefikleri güvenlik tehditleri olarak görmediÄŸini ancak Çin’in üretim kapasitesinin sorun olduÄŸunu ve bu üretim fazlasının da diÄŸer ülkeler üzerinden Amerika’ye ithal edildiÄŸi belirtiliyor.

Ayrıca çelik ve alüminyum ürünlerinin yoğun olarak kullanıldığı otomobil ve parçalarına ilişkin Bölüm 232 soruşturmasının da Çin aşırı kapasite sorununa karşılık vermenin başka bir yolu olduğunu söyledi.

Kongre kanun yapıcıları ve her iki parti tarafından Amerika üreticileri ve tüketicileri üzerinde vergi yükü yaratacağı gerekçesi ile eleÅŸtirilirken, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Paul Ryan karara karşı olduÄŸunu ve gerçek sorunları dile getirmek ve müttefiklerle berAvrupa BirliÄŸier çözmek yerine, adımların onlara karşı alındığını söyledi. Temsilciler Meclisi “Ways and Means” Komite BaÅŸkanı Kevin Brady esas problemin Çin olduÄŸunu, Meksika, Kanada ve Avrupa’nın problem olmadığını belirti. Ä°dareyi muafiyetleri sürdürmeye çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir