6 binden Fazla Oyuncak Zararlı Çıktı

6 binden Fazla Oyuncak Zararlı Çıktı

Tüketicilerin korunması çerçevesinde Kasım ayı piyasa gözetim sonuçları paylaşıldı;
4 bin 890 firma denetlendi bu firmalara ait 618 bin 812 ürün test edildi. 237 firmanın ürünleri güvensiz bulundu bu firmalara ait 41 bin 219 adet güvensiz ürün tespit edildi.

Kırtasiye sektöründe 39 bin 404 ürün denetlendi bu ürünlerin 4 bin 281 adedi güvensiz bulundu.

157 bin 778 oyuncak denetlenirken bu oyuncakların 6 bin 689 adedi güvensiz bulundu.

57 bin 867 Çocuk bakım ürünlerinden 1154 adet ürün güvensiz bulundu.

Tekstilde 157 bin 429 ürün denetlenirken bu ürünlerin büyük bir kısmı yerli üretim olduğu ve güvensiz ürün bulunmadığı belirtildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Alışveriş merkezlerinde böyle çalışma saati ya da gün sınırlamasının olmayacağı belirterek bu alanda çok ciddi yatırımların olduğunu ve bu yatırımlara karar verilirken aleyhlerine olacak şekilde bir değişikliğin kesinlikle mümkün olmadığını belirtti. Alışveriş merkezlerinin toplam ticaretinin yüzde 30’u pazar günü elde edilen cirolardan oluştuğu belirtildi.

Hazırlanan ve komisyondan geçen yasa tasarısıyla fabrika satış mağazaları, outletler ve ürünlerdeki etiket bilgileri düzenlendi. 200 milyar dolardan fazla bir ciroya sahip sektörün kuralsız kalması eksikliktir diyen Canikli yapılan düzenlemeyle bazı kavramlar ilk kez yasal tanıma geçirildi. Alışveriş merkezlerinde ortak kullanım alanları zorunlu hale getirildi. Bu alanları oluşturmayanlara ceza gelecek. Alışveriş merkezlerinin yüzde 5’lik kısmı esnaf ve sanatkarlara ayrılacak, dedi.

Yasa tasarısında otomobil galerierine ilişkinde düzenlemeler yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir