İnterneti İlerleyen Dönemde Tamamen Bedava Yapacak Proje Test Ediliyor

İnterneti İlerleyen Dönemde Tamamen Bedava Yapacak Proje Test Ediliyor

İnternet sektörünü tamamen hakimiyet altına alarak reklamlarla paraya para katmayı hedefleyen Facebook, Aquilla projesi kapsamında mobil internet servis sağlayıcısını başarıyla test ediyor.

İnsansız hava aracı kullanarak 4 milyar kişiye internetle ulaşmayı hedefliyor.

İnternet sinyali gönderen güneş enerjisiyle çalışan hava aracı, 96 dakika havada kalarak 10 kat daha hızlı veriyi lazerle ulaştırdı. İnternet hızının 10 Gbps olacağı belirtiliyor.

Boing 237 tipi uçaktan daha geniş kanatlara sahip ancak bu uçaklardan çok daha hafif olan ve güneş enerjisi ile çalışan hava aracı 5 bin watt enerjiyle 18 kilometre yüksekliğe kadar uçabiliyor.

Facebook ilk etapta Afrika’nın Arap Devletlerinin bulunduğu Kuzey Afrika dışında yaşayan 4 milyar kişiyi internetle buluşturmayı hedefliyor. Daha sonra bu projeyi tüm dünyaya yayarak ücretsiz internet hizmeti sunacak.

Aquila projesi için asıl amaç Facebook’un kullanıcı sayısını artırmak. İnternetsiz yerlere internet sağlandığında Facebook’un kullanıcı sayısı daha da artacak ve reklam pastasından daha fazla para kazanılacak. Ayrıca Amerikan servis sağlayıcıları ülkelerde ücretsiz internet hizmeti sağladığında, internet ülkeler tarafından kontrol altında tutulamayacak. Bunu önlemek için devletlerde ücretsiz internet hizmeti sunmaya başlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir