Anneler Günü Ne Zaman Ortaya Çıktı

Anneler Günü Ne Zaman Ortaya Çıktı

Anneler Günü Ne Zaman Ortaya Çıktı

Amerika’da Anna Jarvis’in kaybettiği annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Pek çok ülkede her yıl mayıs aynın ikinci pazar gününde kutlanır fakat ülkeden ülkeye değişik günlerde kutlanmaktadır.

Yapılan araştırmalarda Türkiye’nin yarısı Anneler Günü’nü kutlarken, annelerin üçte ikisi çocuklarından hediye bekliyor ve hediye aldığında mutlu oluyor.

Her beş anneden biri, verilecek hediyenin anlamlı olmasını yani kendisine özel alınmış, ihtiyaçlarını karşılayan bir şey olmasını ve sürpriz bir şekilde verilmesini önemsiyor.

Anneler Günü’nde tost makinesi ya da elektrikli süpürge gibi küçük ev aletleri almak yetmiyor. Aynı şekilde ev tekstili ya da temizlik ürünleri de Anneler Günü’ne yakıştırılmıyor. Türkiye’de beş kişiden dördü Annelerine verecekleri hediyenin mutlaka ince düşünce ürünü olmasını ve anlamlı olmasını önemsiyor.

Kızlar, Anneler Günü’nde annelerine hediye alırken en az bir hafta önce annesine vereceği hediyeyi hazırlarken, erkekler ise genellikle son dakikada Anneler Günü hediyesi alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir