Özçekim için artık ellerinize ihtiyacınız yok

Özçekim için artık ellerinize ihtiyacınız yok

Intel giyilebilir teknolojileri teşvik etmek için düzenlediği Make It Wearable adlı global yarışma sonucunda Intel’in Edison geliştirici platformu kullanılarak üretilen Nixie, inanılmaz özellikleriyle özçekim kavramını tamamen değiştirecek bir alete imza attı.

Bundan böyle Selfie (Özçekim) için kamerayı elinizle tutup tuşuna basmanıza gerek kalmadı.

Nixie, bileğinize takabildiğiniz ve fotoğraf çekmek istediğinizde havalanıp, fotoğraf çektikten sonra da kendi kendine geri dönebilen çok özel giyilebilir bir kamera. Uçan kamera fikrini bir adım daha ileriye taşıyan proje ekibi, Intel Edison geliştirici platformunu kullanarak Nixie’yi bir giyilebilir cihaz haline getirdi. Nixie’nin havalanarak kullanıcıyı uzaktan izleyebilen kamerası sayesinde tüm kullanıcılar artık bir iskeleden denize atlarken, yolda yürürken ya da bir araç kullanırken en mükemmel açıdan özçekim yapabilme rahatlığına kavuşuyorlar. Nixie, fotoğraf çekimi sırasında hareketi durdurmaya ya da makinenin odağını ayarlamaya gerek duyulmadan en iyi görüntüyü elde edebiliyor.

Özellikleriyle özçekim konusunda çığır açan Nixie, Make It Wearable yarışmasını kazanarak 500 bin dolarlık büyük ödülün sahibi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir