Avrupa Birliği Sınıfta Kaldı

İnsan hakları, demokrasinin üstünlüğünü söyleyen AB sınıfta kaldı. Türkiye’nin AB’ye üye olma mücadelesi yaklaşık 60 yıldır devam etti.

MEB Yardımcısı Orhan Erdem: “Fransa’da gerçekleşen bir terör olayı insanlık suçu olduğu gibi Türkiye’de gerçekleşen bir terör olayı da eşit değerde insanlık suçudur. Umarım ki öğrencilerimiz AB’nin ortak değerlerini ve temel haklarını öğrenmişler ve özellikle ülkemizin son 15 yılda ortak değerler ve temel haklar konusunda ilerlemeleri ile AB standartlarına ne derece yaklaşmış olduğunu görmüşlerdir. Medeniyetlerin buluştuğu Anadolu’da farklı dinlerden, farklı kültürlerden, farklı kökenlerden insanlar tam bir özgürlük ortamında yaşamaktadır.

Temel hak, özgürlük ve eşitlik gibi değerler bizim kültürümüzde olan değerler. Biz 700 yıl dünyada büyük bir coğrafyada bu değerleri yaydık. Şimdi Avrupa’dan Asya’ya bir köprü olarak Avrupa Birliği ile birlikte olmak istiyoruz. Yüksek fikirlerin karar vericilerin aynı niyette olmadığını düşünüyoruz. 15 Temmuz gibi bir darbe girişiminde darbecilere iyi muamele yapılmasını açıklayan AB, bir hafta sonra Türkiye’deki demokrasinin farkına vardı. Bu büyük bir çelişkidir. İnsan hakları, demokrasinin üstünlüğünü söyleyen AB sınıfta kaldı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir