Batmak Üzere Olan AB Türkiye’yi Üye Yapmama Tehdidine Başladı

Batmak Üzere Olan AB Türkiye’yi Üye Yapmama Tehdidine Başladı

Türkiye’yi yıllarca AB’ye almamak için oyalayan ve Türkiye’nin üyeliği için sürekli bir bahane ve engel çıkaran ancak diğer ülkeler için bunu uygulamayan(örneğin İngiltere’nin hiçbir zaman Avro kullanmayıp Sterlin kullanması gibi) AB üyesi Austurya Başbakanı hiçbir zaman yapmadıkları Türkiye’nin AB üyeliği görüşmelerinin sonlandırılması için diyalogda bulunacağını açıkladı.

Enerji ve finans sıkıntısı yaşayan ve uzmanlar tarafından Birleşik Krallık’ın ayrılması ile yakında çöküş sürecine gireceği düşünülen AB’yi Türkiye’deki siyasiler ve Türk halkının büyük bir çoğunluğu istemiyor. Sözde soykırım yalanını kabullenen, Kıbrıs’ın güneyini birliğe alıp kuzeyini ısrarla tanımayan ve Türkiye aleyhine hareket eden bu birliğin açıklamaları artık Türk halkı tarafından önemsenmemektedir.

AB en son vize sözünü de yerine getirmemişti. Türkiye’de AB’ye girip girmemeyle alakalı bir referandum yapılabileceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı.

Yıllar öncesinde ise merhum Necmettin Erbakan’ın, AB için belirtmiş olduğu görüşleri günümüzde halen sosyal medyada paylaşılmaktadır:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir