Sağlığa Zararlı Yiyecekler ve İçecekler Nelerdir

Sağlığa Zararlı Yiyecekler ve İçecekler Nelerdir

Hazır ambalajlı bisküvi, kraker, puding, bitkisel yağ, bebek maması, çikolata ve gofret gibi pek çok gıda ürününde insanları kanser yapan genetiğini bozan GDO içeren Soya Lestini var.

Hazır, paketlenmiş her türlü gıda sağlığa zararlı. Hazır gıdaların ömrünü uzatmak için kullanılan kanserojen katkı maddeleri insan ömrünü kısaltır.

Bir paket cips 2,5 çay kaşığı işlenmiş yağ içeriyor. İşlenmiş yağ da kansere neden olur.

Her çeşit meyveden yapılan paket meyve suyu da uzak durulması gerekenler arasında yer alıyor. Raf ömrünü uzatmak için içine konulan koruyucu maddeler ve yapay şeker küçük büyük herkesin sağlığını tehdit ediyor.

Başta böcekle renklendirilen kola olmak üzere gazlı içeceklerin tamamı sağlığa zarar veriyor. (Gazozlar üstelik alkol içeriyor) Maden sodası ya da gazlı içecek yerine nitrit içermeyen maden suyu içilmesi öneriliyor. Kimyasal tatlandırıcılı içecek içenler Alzheimer’a ve astıma yakalanıyor.

Dondurmalarda kullanılan nişastadan elde edilen hidroliz kanserojen ürünler Glikoz ve fruktoz şurupları, zamanla vücutta ağır metaller birikmesine neden olur.

İnsan sağlığına zararlı diğer ürünler: Aşırı yağda kızartılmış yiyecekler, Beyaz şeker, Beyaz un, Bulyon küpleri, Cips, Dondurma, Dondurulmuş ara sıcaklar, Dondurulmuş balık ve deniz ürünleri, Hindi, İşlenmiş et, İşlenmiş somon, Jöle, Kahve kreması, Konserve çorba, Kurutulmuş meyve, Margarin, Mikrodalga patlamış mısırı, Pankek şurubu, Salata sosu, Sosisli sandviç, Şekerlemeler, Şekerli kahvaltılık gevrek, Tatlandırıcı, Tavuk nugget, Tofu, Turşu, Yapay çikolatayla kaplanmış gıdalar

Her türlü abur cubur, şeker ve şekerleme; hazır meyve suyu ve reçeller; kola vb boyalı
gazlı içecekler, meyve tozları, her türlü boyalı içecek, boyalı hazır meyveli yoğurt ve pudingler; hazır çorbalar, hazır soslar, ketçap, mayonez vb; hazır baharat ve köfte karışımları, her türlü cips, içine katkı maddesi karıştırılan her türlü yiyecek, salam, sucuk, sosis; et, tavuk ve diğer et ürünleri (hamburger vs), tüketilmeye hazır donmuş donmamış bütün yiyecekler, kısacası bütün ambalajlı (hazır) gıda maddelerinden uzak durup doğal beslenmeye dönmemiz bir lüks değil acil ihtiyaç oldu.

Gıdaların üzerinde “Hiçbir koruyucu madde içermez” yazısı “Hiçbir katkı maddesi yoktur” anlamına gelmiyor. Örneğin: “Hiçbir koruyucu madde içermez” diye etiketlenen hazır çorbalarda MSG adlı lezzet arttırıcı katkı maddesi bulunuyor.

Her yıl binin üzerinde yeni kimyasal katkı maddesi gıda sektöründe, raflarda ve dolayısıyla bedenimizde yer alıyor.

Tükettiğiniz gıdalar;
Sunset yellow (E110)
Tartrazin ( E102)
Karmoisine (E122)
Panceau (E124)
Quinoline (E104)
Allura red (E129)
Sodyum Benzoat (E211)
gibi katkı maddeleri içeriyorsa dikkatli olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir