ZyXEL Sistemlerinde HeartBleed Açığı Bulunmuyor

ZyXEL Sistemlerinde HeartBleed Açığı Bulunmuyor
Son zamanlarda yaygın olarak basında ve sosyal medyada konu olan Heartbleed OpenSSL güvenlik açığından, kurumsal ürünlerden DSL CPE ürünlerine kadar ZyXEL’in hiç bir ürün etkilenmedi. Firma konu ile ilgili geniş kontroller yapmış, ZyXEL Kurumsal Çözümleri ve DSL CPE ürünlerinde kullanılan OpenSSL sürümlerinin risk altında olmadığını onaylamış.

Güvenlik Ürünleri, Ağ Geçidi, Ağ Anahtarları ve WLAN Access Point / WLAN Controller Cihazlarını kapsayan ZyXEL Kurumsal Çözümleri Open SSL‘in riskli olan sürümünü kullanmamaktadır. Tüm firewall ürünleri ve yazılım sürümlerininin, 1.0.1f ve 1.0.2 beta1 Open SSL sürümünde bulunan Heartbleed bug’ı tarafından etkilenmemektedir. Bu durum aynı zamanda ZyXEL DSL CPE, WiMAX, LTE ürünlerini ve HTTPS Uzaktan Yönetimi destekleyen diğer modelleri de kapsamaktadır. Bu ürünler de hiç bir şekilde OpenSSL sürümlerinin Heartbleed bug’ı tarafından etkilenmemektedir.

Ağ güvenliğini artırmak ve bunun gibi tehditlerden korunmak için, ZyXEL olarak USG Firewall (Birleşik Ağ Güvenlik Geçidi) cihazlarınıza IDP (Saldırı tesbit ve önleme) lisansı tavsiye ediliyor. ZyXEL USG serisi hata yolu ile gelen Heartbleed bug’ına karşı işletme ağlarındaki sunucuları etkin bir şekilde korur. Korumayı daha fazla artırmak için, ZyXEL USG serisinin IDP Lisans özelliği ZSDN’e ( ZyXEL Güvenlik Ağı Dağıtımı) bağlanıp güncelleştirmeleri otomatik olarak gerçekleştirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir