Akıllı Telefonlar Kesinlikle Çöpe Atılmamalı

Akıllı Telefonun içinde bulunan zararlı maddeler

Akıllı telefonların içinde çok sayıda zehirli madde bulunuyor bunlar; kurşun, nikel, civa, antimon, çinko, berilyum, tantal, arsenik ve koltan gibi tehlikeli maddeler. Bu maddeler akıllı telefonların içinde ya da üretiminde kullanılıyor.

Bu tür telefon ve elektronik cihazların içinde bulunan tehlikeli maddelere yüksek oranda maruz kalındığında başta kanser olmak üzere sinirsel beyin sorunları, üreme hastalıkları, sindirim, lenfatik ve bağışıklık sistemleri hasarları oluşuyor.

Bu tür aletler çöpe atıldığında önce çöp sahasına gidererek eziliyor ve ardından yakılıyor. Böylece cihaz içinde bulunan tüm zararlı maddeler hava, toprak ve suya karışıyor. Bazı telefonların kapakları atıldığında bile zehir saçıyor.

Milyonlarca telefon kullanıcısı bulunurken bu kullanıcılar defalarca telefon yeniliyor ancak bu telefonların yüzde 50’sinden fazlasının geri dönüşümü yapılamıyor.

Başta telefonlar olmak üzere hiçbir elektronik cihaz çöpe atılmamalı geri dönüşüm ürünleri toplayan belediye ekiplerine ya da eskicilere teslim edilmeli. Aksi halde insanlara çok ciddi zararları ortaya çıkmakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir