Zaman Kontrollü Dinamik Aydınlatma Çalışan Verimliliğini Artırıyor

Zaman Kontrollü Dinamik Aydınlatma Çalışan Verimliliğini Artırıyor

Zaman Kontrollü Dinamik Aydınlatma Çalışan Verimliliğini Artırıyor

Amsterdam’da 3 yıl önce CBRE emlak şirketinin genel merkezinde 124 çalışan, aydınlatmanın verimliliğe ve insan sağlığına etkisinin ölçülmesi için 7 ay boyunca 100 binden fazla veri kaydıyla takip edildi. Yapılan insan odaklı aydınlatma verimliliği yüzde 18 oranında artırdı.

Çalışanların iş konusunda yaptıkları hata payı yüzde 12 azalırken, çalışanların yüzde 76’sı kendini daha mutlu ve sağlıklı hissettiğini söyledi.

Dinamik aydınlatma, zaman kontrollü aydınlatma sistemi, gün boyunca renk sıcaklığını ve yoğunluğunu değiştiren Biyolojik Saat (Sirkadiyen Ritim) dostu bir aydınlatma serisine sahip. Sabah ve öğlene doğru çalışanlara yüksek aydınlık seviyeleri ve dolaylı beyaz ışık verilirken, gün ortası ve akşam üstü ise ışık seviyeleri düşüyor, renk sıcaklığı artıyor.

Genel aydınlatmada 4000K renk sıcaklığında doğrudan ve 6500K yüksek beyaz, tek renk dolaylı aydınlatma armatürleri kullanıldı. Ayrıca, yüksek dikey aydınlatma seviyeleri oluşturmak için ışık kaynakları duvarlara hizalandı.

Açık ofis ortamında tavandan asılı armatürler hoş bir dolaylı ışık unsuru oluşturuyor ve bu parlamayı önlüyor. Böylece toplamda ışık yoğunluğu neredeyse 2 katına çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir