Yurtdışından Getirilen Cihazların Değişimine Kayıt İmkanı Tanındı

Yurtdışından Getirilen Cihazların Değişimine Kayıt İmkanı Tanındı

İthal cihazlarda arıza çıkması durumunda, IMEI kayıtları ihtalatçı firmalar tarafından yapılırken, bireysel olarak alınan cihazlarda arıza çıktığında sorunlar yaşanmaktaydı.

Bu durumu düzeltmek için çıkarılan tebliğde şunlar yeralıyor;
Yolcunun yurtdışından getirdiği cihazda arıza çıkması ya da ana kartının değiştirilmesi durumunda; ilk kayıt başvuru sahibinin Kuruma başvurusu ile IMEI değişim işlemi yapılabilir. Değişim işlemine ilişkin başvuruda değişimi yapan firmadan alınan değişim belgesi sunulur. Değişim talebinin değerlendirilebilmesi için değişim belgesinin aşağıdaki hususları sağlaması gerekir:

Değişim belgesinin antetli kağıt veya firma kaşesi, firmanın adres veya telefonu, arıza nedeniyle değişim yapıldığına dair bilgi ve değişimi yapılan eski ve yeni IMEI numaralarını içermesi.

Değiştirilen cihazın IMEI numarası teknik kontrollerden geçerken beyaz listeden çıkarılır. Her iki IMEI numarasının da aynı marka cihaza ait olması koşulu aranır.

Cihazın arızalanması nedeniyle değişim işlemlerinin yukarıda belirtilen durumlara uygun şekilde E-devlet kapısı www.turkiye.gov.tr üzerinden kayıt yapılma imkanı tanınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir