İçeriğe geç

Yurdaer Okur Kimdir

Yurdaer Okur Kimdir
Yurdaer Okur Kimdir
Yurdaer Okur 29 Ekim 1974 yılında Rize’de doğan oyuncudur. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümü ve M.S.Ü Devlet Konservatuvarı yüksek lisans mezunudur.

1999 yılında Dostlar Tiyatrosu’na katılarak Yalınayak Sokrates adlı oyunda yer aldı. 2000 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda yevmiyeli oyuncu olarak görev aldı. 2002 yılında kadrolu olarak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’na atandı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bünyesinde birçok oyunda yer aldı ve yönetmenlik yaptı.

Dadı, Tatlı Hayat ve Karadayı gibi bir çok dizide yer aldı.

Filmografi:
1999 Ferhunde Hanımlar
2000 Üzgünüm Leyla, Evdeki Yabancı, Dadı
2001 Çifte Bela, Tatlı Hayat
2002 Sır Çocukları, Aslı ile Kerem
2005 Gen (Film), Belalı Baldız,Aşk Oyunu
2006 Kısık Ateşte 15 Dakika, Köprü (Dizi), Kabuslar Evi
2010 Kılıç Günü, Sakarya Fırat
2011 Türkan, Labirent
2014 Reaksiyon
2015 Kurtlar Vadisi Pusu
2012-2015 Karadayı
2015-2016 Yeter
2016 Saruhan
2017 Aliya
2018 Direniş Karatay, Keşif Çanakkale

  • Hayran
  • Mutlu
  • Üzgün
  • Kızgın
  • Sıkıcı
  • Korkunç

Benzer içerikler


Kültür

Yurdaer Okur Kimdir Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir