Yunanistan’da Azınlık Okulları Kapatıldı

Yunanistan'da Azınlık Okulları Kapatıldı

Yunanistan’da Doğu Makedonya Trakya Bölge Eğitim Müdürü kararıyla 9 azınlık okulunun kapatılmasını öngören kararı protesto etmek ve iptal edilmesi için geçtiğimiz günlerde eylem yapıldı.

Azınlık okullarının kapatılması kararı sonrası Rodop ve Evros illerinde görev yapan azınlık öğretmenleri okul kapatma politikasını protesto etti.

Gümülcine’deki Bölge Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan protestolara Rodop İlköğretim Öğretmenleri Derneği, ADEDİ Kamu Çalışanları Sendikası Gümülcine Şubesi’nin yanısıra, DEB Partisi, İasmos Belediye Başkanı, Arriana Belediye Başkanı, Azınlık Okulları Encümenler Birliği, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Derneği, bölge ve Gümülcine Belediyesi meclis üyeleri ve Antarsia partisi mensupları destek verdi.

Öğrenci sayısı 8’e düşen okulların kapatılması kararı alındı. Bu durumda olan 9 azınlık okulu kapatıldı ve Azınlık okullarının sayısı 132’ye geriledi.

İasmos Belediye Başkanı İsmet Kadı; Bir öğrenci için okul kapatıldı ve bir öğrenci eksik olduğu için de okul altı sınıflı yapılmadı. Azınlık eğitimiyle ilgili olarak neden bu kadar sert bir tutum içindesiniz? Çok yazık. Sabahın 7.30’unda ilkokul çocukları soğukta otobüs bekliyor, ulaşım sorununu bile halletmediniz. Bu gerçekten utanç verici bir durumdur, utanmalısınız! dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir