Yunanistan’a İlk Elektrikli Otomobil Fabrikası Kurulacak

Yunanistan'a İlk Elektrikli Otomobil Fabrikası Kurulacak

Almanya merkezli bir ortaklık şirketi olan Arclif Group AG yönetim kurulu üyesi Athanasios N. Lazanas Yunanistan’a elektrikli otomobil üretecek bir fabrika kurmak için Yunan ekonomisine 100 milyon avro yatırım yapmayı öngörüyor. Arclif 10 yıl için Yunanistan’a yatırım için planladığı 100 milyon avronun büyük bir bölümü elektrikli otomobil projesine ayrılmayacak. Lazanas sermayesini startups, gayrimenkul alımı, ilaç ve kozmetik sanayilerine ve başka bilişim projeleri arasında bölüştürmek istiyor.

Lazanas, Yunanistan’da ilk elektrikli otomobil fabrikasına ortak olacak adaylarla görüşüyor ancak Yunanistan’da üretimi örgütlemek için devlet gerekli altyapıyı henüz sağlayamıyor.

2014 yılında bu proje için Lazanas, Türk hükümeti ile görüştü ancak Almanya’da kendisine, Türkiye’ye taşınmanın bazı riskleri olabileceği söylendi. Bu nedenle Yunanistan’ı incelemeye başladı.

2014 yılında General Motors’tan Hummer marka cip aracının elektriklisini yapmak için gerekli izni alan Lazanas, ilk olarak test amaçlı az sayıda otomobil üretti. Çin’de ürettiği elektrikli Hummer’ların maliyeti 19 bin avro ve General Motors üretilen her otomobil için pay alıyor.

Golf aracına benzeyen, tek şarjla 80 km yol yapabilen ve oldukça hafif olan bu araç daha sonra Avrupa’da beğenildi. Bu araç normal Hummer’lara göre hafif ve büyük bir bakıma ihtiyacı yok. Golf sahasına gitmek istendiğinde tek tuşa basılarak golf aracına dönüşüyor.

Çin’de sadece sipariş üzerine üretim yapılıyor ve Yunanistan’da da böyle yapılacak. İlk başta yılda 2 bin otomobil ve daha sonra 10 bin otomobile kadar üretim çıkarılacak.

Elektrikli Hummer’in tek olumsuz yanı kurşun akülerle çalışması. Lityum akülerin kullanılması planlanıyor ama bu da maliyeti 2 katına çıkarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir