En kötü en düşük teknolojik sistemleri kullanarak uzaya çıktığını iddia eden ancak hiç bir zaman çok net bir şekilde uzaydan fotoğraflar çekemeyen ilüzyonlarla insanlara gerçek dışı bilgiler veren ve bazı belgesellerde aslında uzaya hiç gitmeyip gitmiş gibi yaptığı itiraf edilen ABD Uzay ve Havacılık Dairesi(NASA), İstanbul’da yapılacak Uzay Araştırmaları Komitesi(COSPAR) Konferansı’na temsilci yollamama kararı aldı.
Uzaya ilk çıkan aya ilk ayak basan insan yalanlarıyla dünya’yı yıllarca kandıran NASA’nın 30 Temmuz – 7 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak Uzay Araştırmaları Komitesi(COSPAR) Konferansı’na güvenlik bahanesiyle temsilci göndermeyecek.
Ay seyahati görüntülerini izlemek için NASA’ya başvuru yapıldığında NASA görüntüleri bulamıyoruz diyerek veremiyor. Aya hiç çıkamayan NASA yıllarca dünyaya aya ilk ayak basan isim olarak Neil Armstrong’u tanıttı ve Amerika bayrağını rüzgar olmayan ortamda montajla dalgalandırarak büyük bir komediye imza atmıştı.
Amerika 1969’daki kol saati teknolojiyle aya gitmiş olsaydı günümüzde ay Amerika’nın bir üssü durumunda olurdu. Ayrıca 1969’lu yıllarda bilgisayarlar TIRLARLA taşınırken mekiğe nasıl sığdırıldı?
Uzay mekiğinin modülü aya iniş yapıyor ve indiği yerde o sıcaklığa rağmen hiç yanık izi olmuyor fakat sonradan gönderilen insansız araçlarda bu yanık izi oluşuyor. Nasa yetkilileri toz nedeniyle yanık olmadı diyor ama bu kez mekiğin aya indiği geniş ayakçıklar da hiç toz olmadığı farkediliyor.
Aydaki yerçekimi Dünyadakinin altıda biri kadar. Ayda zıpladığı görülen Astronotlar zıpladığında neden bir adımdan öteye gidemiyor? Böyle çelişkilerle dolu sayısız soru var.
Amerika uzay araştırmaları konusunda, Rusya’nın gerisindeydi ve Rusya bu farkı açıyordu. NASA’nın aklına bu farkı kapatmak için ve hatta öne geçmek için çok güzel bir fikir geldi. Ay’a insan yollamak ve hatta bunu da canlı yayınla tüm dünyadaki insanlara izletmek… NASA’nın gerçekten bunu yapabilecek teknolojisi var mıydı, yoksa tüm o görüntüler bir film setinde mi hazırlanmıştı? bunu anlamak için basit bir gözlem yapmak yeterli.
COSPAR NEDİR?
Uzay araştırmalarını ve bilimsel bilgilerin paylaşımını uluslararası düzeyde teşvik eden 46 ülkenin üye olduğu COSPAR, 1958’den bu yana faaliyet gösteriyor. COSPAR, uzay alanındaki bilimsel araştırmalara katkı sağlayacak bilgi paylaşımını artırmak ve tartışma ortamı yaratmak için bilimsel toplantılar organize ediyor ve yayınlar çıkartıyor. TÜBİTAK, COSPAR’a Türkiye’yi temsilen 1996 yılında üye oldu ve 2 yılda bir gerçekleşen konsey toplantılarındaki görüşmelere ve alınan kararlara ulusal temsilcileri yoluyla katkı sağlıyor. COSPAR’ın İstanbul’da yapılacak 41. Konferansı’na, Çin, Japonya ve Avrupa Uzay Ajansı olmak üzere çok sayıda uluslararası organizasyonun yer alması bekleniyor.