Yenilenebilir Enerjiye Olan Talep Dünya Çapında Artmaya Devam Ediyor

Yenilenebilir Enerjiye Olan Talep Dünya Çapında Artmaya Devam Ediyor

EY, 2015 yılı raporu sonuçlarına göre; enerji çeşitliliğine odaklanma, hükümetler ve yatırımcılar üzerinde artan rekabet baskısı, yenilenebilir enerjinin çekiciliğini artırırken yeni yatırım alanlarını da öne çıkarıyor.

İsveç Hükümeti’nin nükleer enerjiden yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçme konusundaki kararlılığı pazara olan ilginin güçlü olduğunu gösteriyor.

2015 yılı yenilenebilir enerji ülke çekiciliği endeksi sıralamasında 1. Çin, 2. Amerika, 3. Almanya ve 4. Japonya oldu. En büyük yükselişi Hindistan gösterdi ve 5. sırada yer aldı. Geçen yıl listede 19. sırada yer alan Türkiye bir basamak yükselerek 18. sıraya yerleşti.

Enerji dönüşümü yasasında yaptığı düzenlemelerle 2030 yenilenebilir enerji hedefini açıklayan Fransa 7. sıraya yükseldi.

Benzer şekilde, Polonya’da mevzuata eklenen detayların rekabetçi ihaleler için yasal çerçeveye netlik getirdi.

Meksika, cesur enerji reformlarının yanı sıra ülkenin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşma yolunda ayrıntılı bir yol haritası ortaya koyması ve enerji dönüşümü yasasında ilerleme kaydetmesi üzerine sıralamadaki yükselişini sürdürdü.

Ülkeler tek kaynak yaklaşımından uzaklaşarak yenilenebilir enerjinin enerji stratejilerine nasıl ekleneceğini, daha doğrusu nasıl egemen olacağını araştırıyorlar. Daha gelişmiş pazarlardaki düşük faiz ortamı, yatırımcıları denizaşırı pazarlara ve yeni sektörlere yönelmeye zorluyor. Devletler yatırımcılara uzun vadeli politika ve düzenlemelerle tutarlılık sağladığı sürece, küresel yenilenebilir enerji endüstrisi bu akımdan asıl yararlanan taraf olmayı sürdürecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir