Yeni Teknoloji Akıllı Otomobillerde Bilgisayar Görüşü

Yeni Teknoloji Akıllı Otomobillerde Bilgisayar Görüşü

Köklü firma NVIDIA, yeni NVIDIA DRIVE Otomotiv Bilgisayarları ile otomobilleri tamamen bilgisayara dönüştürüyor.

Güçlendirilmiş Tegra X1 ile DRIVE PX Otomatik Pilot ve DRIVE CX Kokpit Bilgisayarı araçlarda bilgisayarlı görüş, derin öğrenme ve grafikler sağlıyor.

Araçlar tamamen bilgisayarın kontrolünde çalışacak. Çevreyi algılayan otomatik şöförlü otomobillerde, yakınlaştıran bilgisayar görüşü ve kokpit görüntüleme düzenleriyle donatılan NVIDIA DRIVE™ otomotiv bilgisayarları duyuruldu.

NVIDIA iki çeşit otomobil bilgisayarı sunacak. Otomobiller, çeşitli kamera ve ekranlarla çevreyi görüp algılayacak. Bu sayede arabayı kullanan kişinin aracı sürmeden park yeri bulup kendi kendine otomatik olarak sürmesini sağlayacak. Daha sonra akıllı telefondan çağrıldığında dönüp sürücüsünü alacak.

Akıllı otomobillerin üretilmesi, ileri teknoloji sensör ve yenilikçi makine ile öğrenmeye olanak sağlayan yüksek performanslı işlem çözümleri gerektirmektedir. Bu şekilde, çevresinin ve içindekilerin durumunu değerlendiren, hisseden, anlayan ve tepki veren bilinçli ve kendi kendini süren yeni bir türde otomobiller geliştirilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir