Civcivler kesinlikle ortam sıcaklığından daha yüksek bir sıcaklıkta bakılmalı. Civcivler yeterli beslenemez, ısınmaz ve gün ışığı alamazlarsa kısa sürede yaşamını yitirir.
Civcivlere kesinlikle soğuk su verilmemeli verilirse ishal olur ve yaşamını yitirir. Verilen su içinde mutlaka şeker olmalıdır(ılık suya bir çay kaşığı şeker katılarak). Ayrıca suyuna sirke katılmalı ve yeşil kıvırcık yedirilmelidir.
Evde civciv bakımı yapmayı düşünüyorsanız havalar ısındıktan sonra koli içinde civciv alıp bakabilirsiniz. Civcivler uyurken kutuya yaslanarak uyur bu yüzden özellikle geceleri civciv kutusu civcivler içindeyken biraz daha büyük ikinci bir kutunun içine konmalıdır. Büyük kutunun etrafını çuval, bez, yatak örtüsü çaput herhangi bir şeyle kapatarak ısı yalıtımı yapınız. Civcivler küçükken kutuları delmeye gerek yoktur. Böylece doğrudan soğukla karşılaşmaları önlenmiş olur. Burada soğuktan kasıt insana göre değildir. Yani dış ortam bir insana göre sıcak olabilir ancak bir civciv için bu yeterli değildir. Bir insanın terleme ortamı kadar sıcaklık civciv için yeterlidir. Civcivleriniz ciyaklıyorsa üşüme ihtimali çok fazladır. Civcivlerde bir sorun yoksa fazla bağırmazlar.
Civciv büyüdükçe soğuklara dayanıklı olacağı için en sıcak dönemde civciv büyütmeye başlanmalı. Bir koli kutusunda sıcak ortamda büyüterek daha sonra bahçede yetiştirilebilir. Koli kutusuna kağıt kesme makinelerinden çıkan kağıtları alıp yerleştirirseniz hem civcivler için hijyenik bir ortam hemde ısınmaları için bir yorgan sağlamış olursunuz.
Civcivler için diğer tehlikeler ise Karga ve Kedilere karşı savunmasız oluşlarıdır. Bu nedenle civcivlere saldıran bu hayvanlara karşıda önlem almak gerekir. Eğer civcivler bu ilk tehlikelerden korunursa sağlıklı olarak büyüyüp tavuk ya da horoz olur.
Pazarlarda satılan civcivleri çocuklar alsın diye canlı canlı renkli boyalara batırıp çıkarmaktadırlar bu tür civcivlerin ömrü çok kısa olmaktadır bu nedenle kesinlikle boyaya batırılan civcivleri satın almayın. Sağlıklı civcivler sarı siyah ve kahverengindedir.