Yeni Alan Adlarıyla İnternet Dolandırıcılığı

Alan Adlarıyla İnternet Dolandırıcılığı

İnternette yeni alan adları seçilebiliyor. İş siteleri için .work uzantısıyla bilim siteleri için .science uzantısıyla site adresleri alınabiliyor. İnternet hırsızlarıda bu yeni alan adlarına dadandı.

Bu yeni alan adı bölgeleri, neredeyse anında reklam amaçlı, kimlik avı ve zararlı e-postaların geniş ölçekli dağıtımı için büyük bir alan haline geldi.

Örneğin .work ana alanlarından gönderilen e-postalar genellikle ev işleri, inşaat veya ekipman kurulumu gibi çeşitli işler ile ilgili teklifler içeriyor. Diğer taraftan .science ana alanından gönderilen birçok mesajda uzaktan eğitim veren okullar, hemşirelik okulları, hukuk ve diğer alanlarda çeşitli okulların reklamları yer alıyor.

.pink, .red veya .black gibi renk alan adlarından gönderilen birçok e-posta bulunuyor. Bunlar genellikle Asya kökenli çöpçatanlık sitelerinin reklamında kullanılıyor.

İstenmeyen e-postaların türlerine bakıldığında, en çok sigorta olduğu görülüyor. Her tür sigorta bu kapsam dahilinde; hayat, sağlık, ev, araç, evcil hayvan ve cenaze töreni sigortası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir