Yapay Etin Yaygınlaşması İçin Et Kodu Uygulaması Çıkabilir

İnsanlar yeteri kadar kaliteli kırmızı et yiyemedikleri için hasta oluyor. İnsanların binlerce yıldır yedikleri gıdaların karalanması ve vegan beslenmenin dünyaya sağlıklı beslenme modeli olarak gösterilmeye çalışılması büyük bir oyunun ilk fragmanlarıdır.

Yakın bir gelecekte kırmızı et yiyenlere vebalı muamelesi yapılacak, tıpkı HES kodu gibi ET KODU uygulamasıyla toplum dışına itilmeye çalışılacaktır. (1)

Kırmızı etin başta kalp-damar hastalıkları ve kanserler olmak üzere birçok hastalık riskini artırdığını gösteren çalışmaların hepsi sosis, salam, jambon gibi işlenmiş kırmızı et yiyenlerde yapılmıştır. Meralarda beslenen, suni yem yedirilmeyen, çeşitli sebeplerle kimyasal maddeler eklenmeyen özellikle de koyun, kuzu, oğlak gibi küçük baş hayvanların eti adam gibi beslenmenin olmazsa olmaz unsurlarındandır.

Kırmızı et yemeyenlerde depresyon, anksiyete veya kendine zarar verme davranışlarının daha çok görüldüğü belirtiliyor. (2)

(1) Kaynak: ahmetrasimkucukusta.com/2021/03/12/yazilar/tip-yazilari/beslenme/etin-kanser-disinda-da-bircok-hastaliga-da-etkisi-varmis/
(2) Kaynak: tandfonline.com/doi/full/10.1080/10408398.2020.1741505

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir