WikiLeaks’e Göre Amerika Ãœlkelerde Casusluk İçin Çok Sayıda Elektronik Alet SipariÅŸ EtmiÅŸ

WikiLeaks'e Göre Amerika Ülkelerde Casusluk İçin Çok Sayıda Elektronik Alet Sipariş Etmiş

WikiLeaks’e Göre Amerika Ãœlkelerde Casusluk İçin Çok Sayıda Elektronik Alet SipariÅŸ EtmiÅŸ

Amerikan büyükelçiliklerinin elektronik casusluk yapmaları için 16 binden fazla araç ve ekipman talep ettiğini iddia eden WikiLeaks bununla ilgili bir liste yayınladı. Geçtiğimiz yıllarda Almanya bu durumdan ötürü uzun süre çözümler aramaya çalışmıştı.

Amerika’nın Frankfurt KonsolosluÄŸu’nun elçiliklere her tür cep telefonunun ÅŸifresini kırıp içindeki tüm verileri ele geçiren donanım gönderdiÄŸi ortaya çıktı.

Cep Telefonu Analiz Edici denilen bir dijital adli tıp cihazı her platformdan her türlü şifrelemeyi kırarak tüm veriyi çekip deşifre ediyor.

Bu cihaz 2016 yılı Nisan ayında Ermenistan’ın baÅŸkenti Erivan’daki bir Amerikan diplomatik temsilciliÄŸine, 2016 yılı Kasım ayında KaradaÄŸ’ın baÅŸkenti Podgoriça’daki Amerikan BüyükelçiliÄŸi’ne teslimatı için sipariÅŸ verilmiÅŸ. SipariÅŸlerin toplandığı merkez, ABD’nin Almanya’nın Frankfurt kentindeki BaÅŸkonsolosluÄŸu’nun Bölgesel Tedarik Destek Ofisi (RPSO).

​Geçen yıl ABD’nin Panama BüyükelçiliÄŸi’nden ise dijital istihbarat ÅŸirketi Cellebrite’in Evrensel Adli Çekip Çıkarma Cihazı (UFED) için ruhsat talep etmiÅŸ, zira niyet Panama’da gözaltına alınan ya da tutuklanan kiÅŸilerin cep telefonlarından verileri kopyalamakmış.

2018 yılı AÄŸustos ayında Amerika’nın El Salvador BüyükelçiliÄŸi’nin Taktik Casusluk Ekipmanı talebi, kravat, kasket, gömlek düğmesi, saat, USB sürücüleri çakmak ve kalem gibi gündelik eÅŸyalara saklanarak kamufle edilmiÅŸ ÅŸekilde 94 casusluk kamerası sipariÅŸini içeriyor.

Amerika’nın Kolombiya BüyükelçiliÄŸi’nin 8 Mayıs 2017 tarihli alışveriÅŸ listesinde de ÅŸapkalar, gözlükler, kameraları, gece sensöreri ve dürbün sipariÅŸleri yer alıyor.

Amerika’nın Ukrayna BüyükelçiliÄŸi ise 15 gizli radyo ve 20 ses kayıt cihazı sipariÅŸ etmiÅŸ.

Dünyadaki Teknolojileri Kullanarak Sızan Amerikan Ajanlarına İlk Soruşturma Almanya’da Açılıyor

Almanya Hükümetine İnternet Saldırısı Düzenlendi Veri Ağının Tamamına Girilmesinden Endişe Ediliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir