Whatsapp Vahim Güvenlik Açığı Sorunu Tehlikeli mi Whatsapp Kullanıcıları Dikkat

Whatsapp Vahim Güvenlik Açığı Sorunu Tehlikeli mi Whatsapp Kullanıcıları Dikkat

The Guardian’da çıkan habere göre, WhatsApp’ta bulunan bir güvenlik açığı, kullanıcıların ÅŸifrelenmiÅŸ mesajlarının Facebook ve diÄŸer üçüncü parti siteler tarafından okunmasını saÄŸlıyor.

Kaliforniya Ãœniversitesi’nde ÅŸifreleme ve güvenlik üzerine araÅŸtırmacı olan Tobias Boelter 2016 yılı Nisan ayında güvenlik açığını keÅŸfettikten sonra WhatsApp’ın sahibi Facebook ile iletiÅŸime geçti ve klasik ÅŸu boÅŸ cevapla karşılaÅŸtı, “Zaten böyle olduÄŸunu biliyorduk; üzerinde çalıştığımız bir konu deÄŸil” bunun üzerine Tobias Belter bu skandalı herkes duysun diye The Guardian medya kuruluÅŸuyla iletiÅŸim kurarak olan biteni anlattı.

Boelter: “Bu açık sadece anahtarı deÄŸiÅŸtirilen mesajların tek tek okunmasına deÄŸil, bütün bir sohbet geçmiÅŸinin WhatsApp tarafından çözülebilip okunması anlamına geliyor” dedi.

Güvenlik zaafiyetine biliÅŸim alanında çalışan akademisyenlerden tepki gelmeye baÅŸladı. Profesör Kirstie Ball “WhatsApp skandalı istihbaratlar için altın madeni ve kullanıcı güvenine büyük bir ihanet” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir