Vietnam Otomotiv Üretimi Hızla Artıyor

Vietnam otomobil pazar büyüklüğünün 2025 yılına kadar yaklaşık 800 bin adede ve 2035 yılına kadar yaklaşık 1,85 milyon adede ulaşması bekleniyor. Yurt içi otomotiv üretiminin 2018-2025 döneminde yıllık ortalama yüzde 18,5 artacağı öngörülmektedir.

Üretilen araç sayısının ise 2025 yılına kadar 531 bin 585 adede ve 2035 yılına kadar 1,77 milyon adede ulaşacağı tahmin edilmekte.

Vietnam Otomotiv Mühendisleri Derneği Başkanı, derin entegrasyon sayesinde ASEAN ülkeleri arasında bu yılın başından bu yana otomotiv üzerindeki ithalat vergi oranının kaldırıldığı birçok yerli otomobil şirketinin pazarda muazzam bir potansiyel görmeleri nedeniyle üretimlerini genişletmeyi planladığını ifade etti.

Ayrıca kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, güçlü doğrudan yabancı yatırım sermaye girişleri, artan döviz rezervleri ve sıkı bir şekilde kontrol edilen dış borçlar sayesinde Vietnam ekonomisinin geçen yıla göre daha güçlü bir büyüme ivmesi göstereceğini açıklamıştır. Fitch’in tahminine göre Vietnam, Asya-Pasifik bölgesinde ve BB puanlı ülkeler arasında en hızlı büyüyen ekonomiler arasında yer alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir