Video İçerik Üreticilerine Mükemmel Tavsiyeler

Sosyal paylaşım sitelerine içerik üreten üreticiler çok zorlu işlerle mücadele etmektedir. Türkiye’de devlet eliyle yerli bir sosyal paylaşım platformu kurulmadığı için tekelci yabancı firmalar abartılı hukuk üstü kurallar uygulayarak, sınırlı bütçelerle içerik üreticilerini sınırlandırmaktadır. Ayrıca yerel para birimi değeri düşerken bu farkı üreticilere ödememektedir.

Çok zor ve sınırlı koşullarda içerik üreten ve pek çok şeyi tek başına yapmak zorunda kalan video içerik üreticilerinin karşılaşabileceği bazı sorunlar ve bunlara bazı pratik çözümler şunlar;

Elektrik Kesintisi:
Video içeriği üretirken özellikle canlı yayın yapıldığı zaman ani elektrik kesintilerine karşı aydınlatma için Şarjlı LED Ampul kullanmaları tavsiye edilir. Powerbank, telefon kamera gibi diğer aygıtlar için daha sık kullanılırken aydınlatma için normal led ampul yerine şarjlı LED ampul seçilerek bir elektrik kesintisinde aydınlatma sorununun önüne geçilir.

Eğer akıllı telefon yerine sabit telefondan internete giriş yapılıyorsa elektrik kesintisinde internet olmasına rağmen modem çalışamayacağı için internete giriş iptal olur, bu sorunun önüne geçmek için modem adaptörü yerine takılan USB dönüştürücü kablo kullanılarak powerbank üzerinden kesintisiz internet bağlantısına devam edilir. (Genellikle DC 12V 2,5 mm uçlu usb kablolar kullanılır)

Profesyonelce bu işi düşünenler ise güneş panellerine geçiş yapmalı ve basit powerbanklar dışında daha profesyonel yani taşınabilir kamp tipi powerbanklardan edinmelidir. (Bunların bazılarında standart priz girişleri olmaktadır.)

Ayrıca akım koruyuculu prizler kullanılırsa 1 sanliyelik kısa süreli elektrik kesintilerinde cihazlar etkilenmeyecektir.

Sansürü aşmak ve ek gelir:
Sosyal paylaşım platformları son yıllarda hukukun üstüne çıkıp hukuken hiçbir sorun olmayan konu veya kelimeleri çeşitli sansür politikaları uygulayarak yasaklayıp tek taraflı dijital dayatmalar uygulamaktadır, bu kabalığı aşmanın yolu ise kısa bir yayın yaparak bu yayın üzerinden ödeme yapanlara daha önceden sansürsüz bir şekilde kaydedilmiş video paylaşım sitesine yüklenmemiş olan programları hafıza kartlarına çekip kargo yapmaktır. Böylelikle hukuk dışı sansür politikası uygulayan, kafasına göre hesapları yasaklayan ve zorlu emeklerle hazırlanan içerikleri pat diye silen bu platformların, içerik üreticilerini köle gibi görmesinin önündeki engeller kalkmış olacaktır ve içerik üreticileride hak ettikleri geliri kazanarak sansürsüz içerik üretebilir hale gelecektir.

Bütün telefonlar hafıza kartları desteklemektedir ama maliyeti biraz düşürmek gerekirse, pek çok televizyon, uydu alıcısı ve bilgisayarlar ile mobil cihazların (dönüştürücü kablolarla) desteklediği USB Flash belleklerde tercih edilebilir. Bu ürünler toplu alımlarda fiyatı biraz daha uygun hale gelecektir.

Kısacası video içerik üreticileri öncelikle teknik sorunlara önceden önlem almalı ve tekelci platformlara karşı bağımsız olarak ürettikleri içerikleri talep edenlere sunmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir