Pokemon Go oyunu oynayan kişiye ve çevresine zarar verme riski taşıyor. Ayrıca oyun bilinçli şekilde oynanmadıkça bağımlılığa yol açıyor. Bir diğer sorun ise sanallıkla gerçekliğin ayırt edilememesi.
Kln. Psk. Mehmet Dinç, oyunlar yanlış kullanıldığında kişinin kendisi ve çevresi psikolojik ve fiziksel zarar görüyor, hayata karşı hedefler yok olabiliyor. Bugün direksiyon başında bile telefon kullanılıyor. Öyle ki bu insanlar kendine, ailesine ve çevresine olan sorumluluklarını unutuyor. Bu da aile içi sorunlara, iletişimsizliğe, çocuklarda asosyalliğe neden oluyor. Teknolojiyle ilişkide kişiye ve çevresine psikolojik ve fizikler zararlar veriliyorsa, bu tehlikelidir. Pokemon Go oyununun hareketliliği sağladığı görüşü de yanlış. Çocuk ve gençleri ekrana bağlayan bu oyunun sağlık açısından bir getirisi olamaz, sağlıklı ve kaliteli bir yürüyüş ve koşunun teknolojiden uzak, doğayı hissederek ve çevreyle ilgiyi kesmeden mümkün olabilir.
Pokemon Go oyununu 3-5 saat oynadıktan sonra gerçekle sanalı ayırt etme problemi yaşanabiliyor. Klasik oyunlar oturularak ya da sadece bir oda içerisinde hareket edilerek oynanırken Pokemon Go insanları yürütüyor, koşturuyor ama o hareket çevreye dikkat edilmeden yapılırsa sorunlar büyür. Pokemon bulmak için bilinmeyen, tehlikeli ortamlara da gitmek de başka bir sorunu ortaya çıkarıyor. Bu oyun çocuk ve gençlere ciddi zararlar verebilir.