Uygunsuz Ürünlere Ceza Yağdı

Uygunsuz Ürünlere Ceza Yağdı

Denetimler fazlalaştıkça daha çok güvensiz ürün tespit edildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bin 179 farklı marka ve model ürün teste gönderildi ve toplamda 9 milyon 160 bin 712 TL idari para cezası kesildi. Denetlenen her 100 ürünün 26’sı uygunsuz bulundu. Geçen yıl 95 bin 29 farklı marka ve modelde ürün denetlendi ve bunlardan 24 bin 722’sinde uygunsuzluk tespit edilmişti. Uygunsuzluk oranı en yüksek yüzde 76,51 ile taşınabilir basınçlı ekipmanlar oldu. Uygunsuzluk oranı yüksek diğer ürün grupları yüzde 48,17 ile asansörler ve yüzde 26,31 ile makineler olarak tespit edildi” dedi.

En fazla idari para cezası asansör ürün grubuna uygulandı. Denetimin en yoğun gerçekleştirildiği ürün grubu elektrikli ekipmanlar oldu. Güvensiz olduğu tespit edilen 113 farklı ürüne ilişkin toplatma kararı alındı. En çok toplatma kararı 79 farklı ürünle elektrikli ekipmanlar oldu.

Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğün, sanayi ürünlerinin teknik mevzuatına uygunluğunu ve piyasa güvenliğini sağlamayı, insan sağlığı, can ve mal güvenliği ve çevreyi korumayı, işletmeler arasında haksız rekabeti önlemeyi ve ihraç pazarında Türk ürünlerinin imajını yükseltmeyi hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir