Uluslararası Türkoğlu Avasım Türk Oyunları Festivali Sona Erdi

Uluslararası Türkoğlu Avasım Türk Oyunları Festivali Sona Erdi

Bu yıl ilk kez Kahramanmaraş’ta düzenlenen 3 gün süren Uluslararası Türkoğlu Avasım Türk Oyunları Festivali sona erdi. Festivale çok sayıda siyasetçi Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan ile 800 yerli ve yabancı sporcularla vatandaşlar katıldı.

Festival, Türkoğlu Sağlık Ocağından 23 Nisan Parkına kadar kortej yürüyüşü ile başladı. Türkoğlu Mehter takımı, Atlı birlikler, Geleneksel Okuçuluk ekipleri, protokol ve vatandaşlar vardı.

Festivalin ilk günü 23 Nisan Parkındaki alanda Türkoğlu Mehter Takımı gösterileri, protokol açılış konuşmaları ve daha sonra güreş yapıldı. Kazanan sporculara ödüller verildi.

Festivalin ikinci günü, Türkoğlu İlçesinin Beyoğlu Mahallesi Görpa Tarım İşletme sahasında 22 ülkeden gelen sporcular geleneksel okçuluk yarışmalarına katılırken, Off-road araçları festival alanına gelerek programa renk kattı.

Ayrıca Oyuncu Cemal Hünal ve Diriliş Dizisi oyuncularından Afşin Bey 1.Uluslararası Türkoğlu Avasım Türk Oyunları Festivaline ziyarete geldi. Gecede ise Ünlü Sanatçı Şükriye Tutkun sahne alarak konser verdi.

Festivalin son gününde ise Türkoğlu İlçesinin Beyoğlu Mahallesi Görpa Tarım İşletme sahasında atlı okçuluk, yaylı okçuluk, gökbörü müsabakaları ve çeşitli etkinliklerle devam etti. Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan 1. Uluslar arası Türkoğlu Avasım Türk Oyunları Festivaline katılarak konuşma yaptı. Festival İrfan Gürdal’ın türkülerinin ardından Murat Belet’in İlahi ve kasideleri ile son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir